Kesäresidenssisarja: Heinonen ja Haapaniemi: Maha osana liikettä -työpaja

Kesäresidenssisarja: Heinonen ja Haapaniemi: Maha osana liikettä -työpaja

”Kehon keskellä, suojassa kaikelta, elinvoimalta, aina syytetään kaikesta. Maha on ydin, keskusta, kaiken keskus. Siellä on tunteet, ruoansulatus, tuleva ja mennyt elämä. Se säilyttää kaiken ihmisen elämässä, kätkee sisäänsä. Se on rakas, se on ruma, löllyvä, ällötys. Sen pitäisi olla litteä ja tiukka. Sulaa kivikovien vatsalihasten alla. Sen pitäisi olla piilossa, huomaamaton ja näkymätön, kuulematon.”

Tanssin ammattilaiset Emma Heinonen ja Waltteri Haapaniemi työskentelevät kesäkuussa Liikelaiturilla vatsaan liittyvän liiketutkimuksensa parissa. Heidän tutkimuksensa perustuu kokemukseen siitä, että vatsa on yhteiskunnallisessa kuvastossa usein vain yhdenlainen, litteä ja sisään vedetty. Heinonen ja Haapaniemi ovat kiinnostuneet vatsan potentiaalista osana liikettä, kun tämä esteettinen oletus jätetään sivualalle.

Emma Heinonen ja Waltteri Haapaniemi kutsuvat tanssin ammattilaiset ja opiskelijat mukaan ”Maha osana liikettä -työpajaan” torstaina 1.7. klo 17–19.

Ennakkoilmoittautumiset 29.6. mennessä osoitteeseen loviisaemma@gmail.com

Työpajassa tutkitaan vatsaa osana liikettä, rentona ja ulospäin työntyneenä. Herkistymme katsomaan kehojamme avoimina, ilman vaatimusta tietynlaisesta estetiikasta ja kokemuksellisuuteen pohjautuen. Työpaja koostuu improvisaatioon pohjautuvista harjoitteista, liiketutkimuksesta sekä keskustelusta syntyneiden kokemusten ja ajatusten pohjalta.

Työpajassa luodaan turvallinen ilmapiiri ja jokaisella on mahdollisuus osallistua omalla tavallaan.

Tapahtuma-ajat:

to 01.07 klo 17:00 - 19:00
Tapahtumapaikka:

Liikelaituri
Yliopistonkatu 58 D
33100 Tampere

Tähän tapahtumaan ei ole tarjolla verkkovarausta.