PIRKANMAAN TANSSIN KESKUS (PTK) HAKEE TANSSITAITEILIJOITA SEKÄ OSATUOTANTOJA VUODELLE 2024!

  • haettavana myös Liikelaiturin residenssit tammi-, kesä- ja heinäkuulle.

PTK etsii määräaikaisiin työsuhteisiin tanssinammattilaisia; koreografeja, tanssijoita tai tanssintekijöitä sekä kahta osatuotantoa PTK:n ohjelmistoon. Hakemuksia otetaan vastaan ensisijaisesti tanssitaiteen ammattilaisilta, jotka eivät ole täysipäiväisissä opinnoissa. Tulevana vuonna juhlistetaan PTK:n 20-juhlavuotta!

PIRKANMAAN TANSSIN KESKUS

PTK on tanssin vapaan kentän alueellinen asiantuntija; taide- ja työyhteisö ja se on yksi kuudesta tanssin aluekeskustoimijasta Suomessa. PTK:n toiminnan arvoja ovat tanssitaiteen monimuotoisuus ja moniarvoisuus, yhteistyö ja yhteisölähtöisyys, rohkeus, avoimuus, ennakkoluulottomuus sekä vastuullisuus. PTK:n keskeisiä tehtäviä on tanssin saatavuuden ja saavutettavuuden alueellinen ja sosiaalinen edistäminen sekä tanssitaiteilijoiden työllisyyden parantaminen. PTK ylläpitää harjoitus- ja esitystila Liikelaituria Tampereella.

Haettavaksi avataan seuraavat tukimuodot; TUTKA (max. 2 hlöä) ja OSATUOTANTO (2 osatuotantoa). Hakija valitsee työtään parhaiten tukevan/tukevat tukimuodot. Pelkkä aluekeskuspalkka ei ole haussa vuodelle 2024. Tulevana juhlavuotena PTK etsii toiseksi osatuotannoksi erityisesti alle kouluikäisille suunnatusta tanssiteoskonseptia, jossa korkeintaan kaksi esiintyjää ja se on esitettävissä kiertueella esim. päiväkodeissa sekä siinä käsitellään yhtä tai kahta kestävän kehityksen teemaa.


Tukimuodot tarkemmin

TUTKA 1–1,5 kk

Tanssitaiteen liikkeelliseen ja sisällöllistuotannolliseen tutkimus- ja kehitystyöhön. Tarkoituksena on itsenäisen työn lisäksi tehdä töitä yhdessä toisen TUTKAan valitun tanssitaiteilijan kanssa. Työaikaan sisältyy henkilökohtaiset ja jaetut harjoitusvuorot Liikelaiturilla, koreografinen mentorointi, työaikana syntyneen demon esittäminen/esittely ja oman työsuunnitelman työstäminen eteenpäin yhdessä PTK:n kanssa.

Työaika sijoittuu viikoille 7–12 vuonna 2024.
TUTKAan valitaan kaksi tanssitaiteilijaa yhden tai yhden ja puolen kuukauden työsuhteella.

OSATUOTANTO

Osatuotantotuki myönnetään työryhmälle tanssiteoksen valmistamiseen ja esittämiseen. Siihen sisältyy aluekeskuspalkkoja maksimissaan 8 kk ja ne jaetaan kahdelle työryhmälle 2–4 tanssitaiteilijalle. Lisäksi työryhmä saa rahallisen tuotantotuen, tukea teoksen ennakko- ja jälkituotantoon sekä tiedotus- ja markkinointitukea. Tarpeen vaatiessa ryhmällä on myös mahdollisuus saada taiteellista mentorointiapua. Työryhmä voi hakea työtilatukea; Liikelaiturin käyttö korvauksetta (50–150 h/kk erillisen sopimuksen mukaan). PTK toimii teoksen osatuottajana, kokonaisvastuu teoksen tuotannosta on työryhmällä. Huom! Toiseksi teokseksi etsitään alle kouluikäisille suunnattua keikattavaa teosta, 2 hlön työryhmällä.

Työryhmän vastuuhenkilö toimii hakijana.

LIIKELAITURIN RESIDENSSI

Liikelaiturin residenssi on tilatuki, jossa Liikelaituri myönnetään tanssitaiteilijan tai työryhmän käyttöön veloituksetta 2–3 viikoksi 6 h / pv tammi-, kesä-heinäkuussa 2024. Kaikkiaan jaettavia viikkoja on 10. Residenssitoimintaan kuuluu, että valitut taiteilijat esittäytyvät julkisesti haluamallaan tavalla residenssijaksonsa aikana. Residenssi ei kata palkka-, matka- tai majoituskustannuksia. 


TEHTÄVÄNKUVAUS JA EDELLYTYKSET HAKIJALTA

Työtehtävät muodostuvat hakijan oman, ennakkoon toimittaman työsuunnitteleman mukaan.

Tehtävä edellyttää tekijältä:

  • taiteellista ajattelua
  • oma-aloitteisuutta
  • kykyä itsenäiseen työskentelyyn
  • itsensä johtamisen taitoja
  • valmiutta avoimeen dialogiin työnantajan kanssa.
  • kykyä presentoida työn eri vaiheita eri tavoin
  • perustelut, miten työ juhlistaa PTK:n juhlavuotta

Työ koostuu taidetyön lisäksi oman työn tuottamisesta, aikatauluttamisesta, tarvittavien yhteistyötahojen etsimisestä ja kontaktoimisesta.

Kyseessä on henkilökohtainen palkkasuhde. Sen kautta tanssitaiteilijan työ tulee näkyväksi osana PTK:n toimintaa ja vuosiohjelmistoa sekä sen dokumentointia.

Palkkaus: 2576–3600 € / kk hakijan työkokemuksen mukaan. PTK ei korvaa matka- tai majoituskuluja.

Työntekopaikka: Pirkanmaa, tarkempi työntekopaikka sovitaan taiteilijan kanssa.


HAKEMINEN

Hakuaika 16.5.-11.6.2023. 

Hakemukset tulee toimittaa 11.6.2023 klo 23:59 mennessä. Myöhästyneitä tai puutteellisia hakemuksia ei oteta huomioon. Huolehdi ajoissa liitteet sellaiseen muotoon (.pdf), että saat liitettyä ne hakulomakkeeseen.

TUTKAn ryhmähaastattelu pidetään 23.8.23
OSATUOTANTO haastattelut pidetään 30. tai / ja 31.8.23
Haastattelut pidetään Liikelaiturilla.
Residenssit päätetään työsuunnitelman perusteella.

Perehdy hakuohjeeseen ja täytä hakulomake liitteineen.

PTK:n asiantuntijaryhmä, johon kuuluvat tanssitaiteilija Hanna Kahrola, tanssitaiteilija Anna Torkel sekä tuottaja Jaakko Lenni-Taattola sekä PTK:n Salla Juntunen (sihteeri) tutustuvat hakemuksiin ja niiden perusteella kutsutaan osa hakijoista haastatteluun. Haastatteluiden pohjalta asiantuntijaryhmä tekee ehdotuksen palkattavista taiteilijoista sekä myönnettävistä tukimuodoista PTK:n hallitukselle.

Syksyllä 2023 on tarjolla kaikille avoin sparrausryhmätapaaminen, jossa pohditaan oman työskentelyn kirkastamista ja tuetaan taiteilijan työskentelyä edelleen. Siitä tiedotetaan erikseen syksyllä.


HAKUINFO

6.6.2023 klo 13 Zoomissa

Mahdollisuus kysyä ja keskustella käynnissä olevasta hausta. Liity mukaan alla olevasta painikkeesta. Ei ennakkoilmoittautumista.


LISÄTIEDOT

Salla Juntunen
salla@pirkanmaantanssinkeskus.fi
+358 50 552 1138