Taiteilijat

Pirkanmaan Tanssin Keskus mahdollistaa monimuotoisen taidetyön palkkaamalla taiteilijoita vuosittain erilaisiin työtehtäviin. Toiminnan ytimessä on PTK:n kehittämä aluekeskuspalkkakonsepti, jossa toteutuu taiteilijalähtöinen työskentely sekä kestävän taidetyön tukeminen.

Tällä sivulla esittelemme vuosittain palkatut taiteilijat. Klikkaamalla taiteilijan kuvaa pääset tutustumaan taiteilijaan sekä hänen tekemään tämän hetkiseen työhönsä.

2023

Wilhelmina Ojanen

Wilhelmina Ojanen on Tampereella syntynyt, Chilessä kasvanut koreografi ja tanssitaiteilija. Wilhelmina on valmistunut tanssijaksi Trinity Laban yliopiston tanssijan maisteriohjelmasta vuonna 2018. Opintojen jälkeen Wilhelmina työskenteli Englannissa koreografina, tanssijana ja tanssinopettajana, ja muutti Suomeen keväällä 2020.

Elma Hytönen

Elma Hytönen on savolaislähtöinen tanssija ja taiteen tekijä. Hän on valmistunut ammattitanssijaksi Tampereen konservatoriosta keväällä 2022. Elma on työskennellyt esiintyjänä niin elokuvissa kuin monipuolisissa näyttämöteoksissa ja kilpailuissa edustaen laajasti eri tanssin tyylilajeja nykytanssista katutanssilajeihin.

Wilma Seppälä

Wilma Seppälä on tamperelaissyntyinen, sittemmin tukholmalaistunut tanssitaiteilija. Hän on valmistunut Stockholm University of the Artsin BA in Dance Performance -koulutusohjelmasta 2021. Taiteellisessa työssään Wilma lähestyy liikkeen ja somatiikan kautta mm. emootioiden, nautinnon ja dramaattisuuden teemoja.

Tuuti Touhunen

Tuuti Touhunen on esittävän taiteen tekijä, kirjoittaja ja taideterapian ohjaaja. Hän on valmistunut Tanssitaiteen maisteriksi Helsingin Taideyliopistosta vuonna 2016. Touhunen työskentelee Pirkanmaalla eri kollektiiveissa sekä itsenäisenä taiteilijana. Taiteiden välisyys ja omalakisten maailmojen luominen ovat tunnusomaista Touhusen työskentelyssä.

Linda Kuha

Linda Kuha on kuopiolaislähtöinen, Tampereelle asettunut tanssitaiteilija, joka on työskennellyt tanssin ammattilaiskentällä Suomessa, Belgiassa ja Hollannissa vuodesta 2009. Kuhan taiteellisessa työssä yhdistyvät improvisaatiorakenteen luominen, liikkeen leikillisyys, kerroksellisuus ja taiteellinen tutkimus.

Mia Tiihonen

Mia Tiihonen on tamperelainen freelancer tanssitaiteilija ja tanssivideon tekijä̈, jonka päämääränä on tutkia ja yhdistellä elokuvallisen ja kehollisen tarinankerronnan rakenteita ja rajapintoja. Omassa taiteellisessa työskentelyssään Tiihonen hyödyntää kameraa työskentelynsä välineenä, ammentaen vaikutteita elokuva- ja mediataiteesta.

2022

2021