Taiteilijat

Pirkanmaan Tanssin Keskus mahdollistaa monimuotoisen taidetyön palkkaamalla taiteilijoita vuosittain erilaisiin työtehtäviin. Toiminnan ytimessä on PTK:n kehittämä aluekeskuspalkkakonsepti, jossa toteutuu taiteilijalähtöinen työskentely sekä kestävän taidetyön tukeminen.

Tällä sivulla esittelemme vuosittain palkatut taiteilijat. Klikkaamalla taiteilijan kuvaa pääset tutustumaan taiteilijaan sekä hänen tekemään tämän hetkiseen työhönsä.

2022

Matti Haaponiemi

Matti Haaponiemi on toiminut itsenäisenä taiteilijana sekä kollektiivisissa työryhmissä vuodesta 2013 alkaen. Omassa taiteellisessa työssään Haaponiemi on kiinnostunut erityisesti improvisaatiosta, vuorovaikutuksesta, kontaktityöskentelystä sekä sisäisten maailmojen näkyväksi tulemisesta.

Anders Lillhonga

Anders Lillhonga on kokkolalainen tanssitaiteilija ja pitkäaikainen budolajien harrastaja. Hän on valmistunut Outokummun tanssilinjalta (Riveria) vuonna 2018, ja on sen jälkeen työskennellyt kollektiivisissa työryhmissä.

Riikka Puumalainen

Tanssija-koreografi Riikka Puumalainen on valmistunut tanssijaksi Turun Konservatoriolta vuonna 2001. Tanssitaiteilijana hän on työskennellyt sekä freelancerina että vakituisessa työsuhteessa Tanssiteatteri Minimissä.

Hanna Lappalainen

Hanna Lappalainen on Edinburghissa asuva tanssitaiteilija ja elokuvantekijä, joka on työskennellyt taiteen kentällä vuodesta 2004. Tanssielokuvan tekijänä häntä ohjaa kahden taidemuodon välinen dialogi: abstraktin sisällön yhdistäminen elokuvan narratiiviseen kontekstiin.

Noora Nenonen

Tampereella asuva Noora Nenonen on toiminut vapaana taiteilijana vuodesta 2005. Hän työskentelee ohjaajana, kouluttajana ja esiintyjänä vaihtelevissa ympäristöissä nykytanssista oopperaan ja yhteisötaiteeseen.

Wilhelmina Ojanen

Wilhelmina Ojanen Olen Wilhelmina Ojanen, Tampereella syntynyt, Chilessä kasvanut koreografi ja tanssitaiteilija. Olen suorittanut aiemmin kandidaatin ja maisterin opintoni Trinity Laban yliopistossa, valmistuen 2018 kunniamaininalla tanssijan maisteriohjelmasta. Opintojeni jälkeen työskentelin…

2021