Taiteilijat

Pirkanmaan Tanssin Keskus mahdollistaa monimuotoisen taidetyön palkkaamalla taiteilijoita vuosittain erilaisiin työtehtäviin. Toiminnan ytimessä on PTK:n kehittämä aluekeskuspalkkakonsepti, jossa toteutuu taiteilijalähtöinen työskentely sekä kestävän taidetyön tukeminen.

Tällä sivulla esittelemme vuosittain palkatut taiteilijat. Klikkaamalla taiteilijan kuvaa pääset tutustumaan taiteilijaan sekä hänen tekemään tämän hetkiseen työhönsä.

2023

Essi Koivula

Essi Koivula on tamperelainen tanssitaiteilija. Hän on valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen kandidaatiksi keväällä 2022 ja on sitä ennen valmistunut tanssijaksi Outokummun tanssinkoulutuksesta. Koivula on työskennellyt tanssin kentällä tanssijana, tanssin opettajana ja koreografina.

Tuuti Touhunen

Tuuti Touhunen on esittävän taiteen tekijä, kirjoittaja ja taideterapian ohjaaja. Hän on valmistunut Tanssitaiteen maisteriksi Helsingin Taideyliopistosta vuonna 2016. Touhunen työskentelee Pirkanmaalla eri kollektiiveissa sekä itsenäisenä taiteilijana. Taiteiden välisyys ja omalakisten maailmojen luominen ovat tunnusomaista Touhusen työskentelyssä.

Hanna Korhonen

Hanna Korhonen on tanssija-koreografi ja laaja-alainen taidetoimija, joka on valmistunut Turun Konservatoriolta ammattitanssijaksi ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen kandidaatiksi ja maisteriksi. Korhonen on työskennellyt tanssitaiteen ammattilaisena 23 vuotta ja esiintynyt yli 70 ammattilaisteoksessa.

Mia Tiihonen

Mia Tiihonen on tamperelainen freelancer tanssitaiteilija ja tanssivideon tekijä̈, jonka päämääränä on tutkia ja yhdistellä elokuvallisen ja kehollisen tarinankerronnan rakenteita ja rajapintoja. Omassa taiteellisessa työskentelyssään Tiihonen hyödyntää kameraa työskentelynsä välineenä, ammentaen vaikutteita elokuva- ja mediataiteesta.

Wilma Seppälä

Wilma Seppälä on tamperelaissyntyinen, sittemmin tukholmalaistunut tanssitaiteilija. Hän on valmistunut Stockholm University of the Artsin BA in Dance Performance -koulutusohjelmasta 2021. Taiteellisessa työssään Wilma lähestyy liikkeen ja somatiikan kautta mm. emootioiden, nautinnon ja dramaattisuuden teemoja.

Wilhelmina Ojanen

Wilhelmina Ojanen on Tampereella syntynyt, Chilessä kasvanut koreografi ja tanssitaiteilija. Wilhelmina on valmistunut tanssijaksi Trinity Laban yliopiston tanssijan maisteriohjelmasta vuonna 2018. Opintojen jälkeen Wilhelmina työskenteli Englannissa koreografina, tanssijana ja tanssinopettajana, ja muutti Suomeen keväällä 2020.

Linda Kuha

Linda Kuha on kuopiolaislähtöinen, Tampereelle asettunut tanssitaiteilija, joka on työskennellyt tanssin ammattilaiskentällä Suomessa, Belgiassa ja Hollannissa vuodesta 2009. Kuhan taiteellisessa työssä yhdistyvät improvisaatiorakenteen luominen, liikkeen leikillisyys, kerroksellisuus ja taiteellinen tutkimus.

Elma Hytönen

Elma Hytönen on savolaislähtöinen tanssija ja taiteen tekijä. Hän on valmistunut ammattitanssijaksi Tampereen konservatoriosta keväällä 2022. Elma on työskennellyt esiintyjänä niin elokuvissa kuin monipuolisissa näyttämöteoksissa ja kilpailuissa edustaen laajasti eri tanssin tyylilajeja nykytanssista katutanssilajeihin.

2022

2021