Toimintasuunnitelma 2018

Vuosi vaihtui, minä pysyn kynäilijän roolissa. Edellisissä teksteissäni tilitin pääasiassa henkilökohtaisia mielipiteitäni. Tänä vuonna ajattelin avata keskustelua alueen muiden taiteilijoiden kanssa.

Dialogisuus on alakynnessä. Teemme kukin yksinämme kivoja projekteja, esitämme ne ja unohdamme tämän jälkeen. Muutama kollega käy katsomassa. Esityksen jälkeen vaihdetaan pari lausetta: ”tosi hieno juttu, oli kiva nähdä, mitä teet.” Nämä ovat aivan rehellisiä ja täysin kannustavassa hengessä sanottuja sanoja. Teen itse samoin. Ei esityksen jälkeisessä huumassa ole tilaa puhua taiteesta. Mutta eipä sitä ole sen enempää muulloinkaan. Tästä syystä pyrin järjestämään keskustelutuokion kutsumalla yhden alueen muun taiteilijan juttelemaan kanssani. Toistaiseksi en osaa paljastaa suunnitelmastani enempää, sillä se muotoutuu vasta toteutuksen myötä. Lupaan ainakin suuria paljastuksia taiteesta, henkilökohtaisia avauksia ja yksityisiä taustoja taiteentekijöiden työskentelystä.

Tässä vaiheessa voit lyödä lähimmän kollegan kanssa vetoa, kuka on ensimmäinen keskustelukumppanini. Tätä ei vielä tiedä minun lisäkseni kukaan muu, ei edes keskustelija itsekään.

Diina Bukareva on tamperelainen taiteilija ja kirjoittaa vuonna 2017 Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen puolesta kannanottoja ja avautumisia tanssista.