Kuva: Ulla Nikula

Either put on these glasses or start eating that trash can -tanssiteos

It is the year 1985 – Dawn of a new age. Kauko-idästä kantautuu hiljainen dubattu huuto. Mystiset ja silminnähden lapselliset voimat vangitsevat kokonaisen sukupolven. Huono laatu on uusi normi. Miekanterät kimaltelevat kuvaputkitelevisioissa kaikissa sateenkaaren väreissä ja tusinatuotetut Ninja -toimintaelokuvat valtaavat beta- ja vhs-hyllyt. Karatesalit täyttyvät, syntetisaattorit pumppaavat subharmonista pahuutta ja rasvatut muskelit pullottavat jokaisen teinipojan unelmissa.

40 vuotta myöhemmin. Maailma on absurdi. Kultaisen sukupolven loisto on tummunut. Vitsikirjat ovat vaihtuneet meemeihin, hybridikybersota on totta ja Uri Geller on palannut. Nostalgian raunioiden sammaloituneesta graniitista paljastuu kaksi aikakapseliin kapaloitua VHS-soturia, jotka tietämättään ovat odottaneet tätä hetkeä syntymästään asti.

Teos on kaksiosainen. Ensimmäinen osa koostuu taiteilijoiden itse tekemistä analogisista ja synteettisistä ääni- ja videomaisemista. Toisen osan keskiössä ovat vuorovaikutus ja leikki, jossa yhdistyvät lapsuuden toimintaelokuvien sankarit, pop-kulttuuri, tietokonepelit sekä itämaisten taistelulajien mystiikka, estetiikka ja pseudo-tiede. Tämä teos nautitaan yhdessä yleisön kanssa!

Esiintyjät

Matti Haaponiemi ja Anders Lillhonga

Kesto

noin 45 min

Kenelle

kaikille, sopii erityisesti nuorille

Tila- ja tekniset tarpeet

  • koko vähintään 5 m x 7 m
  • ei betonilattia
  • tanssimatto ei ole pakollinen
  • PA + mikseri
  • projektori + kangas
  • valotekniikasta vastaa tilaaja (mikäli tilaaja ei pysty tarjoamaan valotekniikkaa, siitä sovitaan erikseen tapauskohtaisesti)
  • esitykseen sopii yksinkertainen perusvalaistus, joka on sekoitus lämmintä ja kylmää valoa (mieluiten konventionaalisia valaisimia käyttäen)

Tuotanto

Pirkanmaan Tanssin Keskus

Teoskonsepti

Matti Haaponiemi ja Anders Lillhonga

Tiedustelut

toimisto@pirkanmaantanssinkeskus.fi

p. 050 432 54 28