Kesäresidenssisarja: Halinen ja Rajaniemi: Body Canvas

Liikelaituri

Työskentelemme Liikelaiturin kesäresidenssissä työryhmällä Halinen & Rajaniemi, teoksen Body Canvas parissa. Teoksen Body Canvas keskiössä on ihmiskehon jatkuva muodonmuutos, vanheneminen ja siitä seuraava kehollinen luopumisprosessi. Tulemme tutkimaan kehollista ja tilallista muodonmuutosta poikkitaiteellisin keinoin: tanssin, maalauksen, puheen ja tekstin kautta luoden esitystilan uudelleen ja uudelleen esityksen aikana.

Konsepti: Halinen & Rajaniemi

Työryhmä: Lotta Halinen & Niina Rajaniemi

Avoimet harjoitukset: torstaina 17.6. klo 14

Avoimiin harjoituksiin voi osallistua max. 6 henkilöä.

Ennakkoilmoittautumiset 15.6. mennessä osoitteeseen: luxgriseo.liput@gmail.com

Peruthan ilmoittautumisesi, jos tiedät olevasi estynyt tulemaan, kiitos!

17.06.2021
to 17.06 klo 14:00
Kesäresidenssisarja: Työryhmä Kahrola ja Karhulahti: Sivuutetut - liikekuvia ihmiskaupasta Demo ja keskustelu

Liikelaituri

Tamperelainen tanssitaiteilija Hanna Kahrola ja kuopiolainen kuvataiteilija Maijariitta Karhulahti työskentelevät Liikelaiturin kesäresidenssissä viikolla 24, valmistaen Sivuutetut – elävää näyttelyä. Viikon päätteeksi työryhmä järjestää esitysdemon, joka painottuu tanssitaiteilijan ja kuvataiteilijan taiteellisen yhteistyön esittelyyn sekä prosessin sen hetkisen vaiheen testaamiseen live-yleisön läsnäollessa. Demon päätteeksi järjestetään yleisökeskustelu teoksen taiteellisten ja temaattisten aiheiden parissa. Mikäli kokoontumisrajoitukset estävät live-demon ja -keskustelun, järjestämme samana ajankohtana lyhyen striimatun teosesittelyn sekä keskustelun, johon yleisö saa osallistua etänä.

Sivuutetut – liikekuvia ihmiskaupasta Demo La 19.6. klo 18 Liikelaiturilla. Kesto n. 1 h + keskustelu 30 min.

Ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen hanna.kahrola@gmail.com

Sivuutetut – liikekuvia ihmiskaupasta elävä näyttely saa ensi-iltansa Tampereella myöhemmin syksyllä. Teoskokonaisuus käsittelee pakkoprostituutiota, teeman käsittelyn lisäksi taiteellisen prosessin tarkoituksena on tutkia kahden eri alan taiteilijan yhteistä taiteellista työskentelyä. Valmistuva kokonaisuus koostuu piirroksista, tekstiili-installaatiosta, valosta, äänestä sekä ihmiskehon liikkeestä.

Lisää tietoa työryhmästä: https://www.maijariittakarhulahti.com/porfolio-karhulahti-kahrola

19.06.2021
la 19.06 klo 18:00
Kesäresidenssisarja: Fema -työryhmä: Toisintoja-kokonaisuuden avoimet harjoitukset nro 1

Toisintoja on sarja kohtauksia, jotka esittelevät fema -työryhmän liikkeellisiä ja kehollisia havaintoja toisin olemisesta kolmen viime vuoden ajalta Tampereen keskusta-alueen julkisissa tiloissa. Toisintoja on myös jatkuvasti käynnissä oleva tutkimus ihmisyyteen, sukupuoleen ja valtaan julkisessa tilassa liittyvien aiheiden parissa.

Taiteellisen tutkimuksen ja avoimien harjoitusten avulla haluamme omalta osaltamme stimuloida keskustelua sukupuolen kokemisesta ja esittämisestä julkisessa tilassa, tilankäytöstä ja vallanjaosta julkisessa kaupunkitilassa.

Toisintoja-työjaksolla käytämme kehollisina ja temaattisina työkaluina uudelleenjärjestelyä, kierrätystä, keräämistä ja toistamista.

Avoimien harjoitusten ajankohdat ovat tiistai 22.6. klo 11–12 ja torstai 24.6. klo 11–12.

Ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen: hannanjatuijanvaraukset@gmail.com
Paluuviestinä saat sähköpostiisi tarkat koordinaatit lähtöpaikasta. Aloituspaikka sijaitsee Tampereen keskustan alueella. Paluupaikka on sama kuin lähtöpaikka.
Osallistuminen avoimeen harjoitukseen on maksutonta. Huomioimme kokoontumisrajoitukset ja noudatamme turvallisuusohjeita.

22.06.2021
ti 22.06 klo 11:00
Kesäresidenssisarja: Fema-työryhmä: Toisintoja-kokonaisuuden avoimet harjoitukset nro 2

Toisintoja on sarja kohtauksia, jotka esittelevät fema-työryhmän liikkeellisiä ja kehollisia havaintoja toisin olemisesta kolmen viime vuoden ajalta Tampereen keskusta-alueen julkisissa tiloissa. Toisintoja on myös jatkuvasti käynnissä oleva tutkimus ihmisyyteen, sukupuoleen ja valtaan julkisessa tilassa liittyvien aiheiden parissa.

Taiteellisen tutkimuksen ja avoimien harjoitusten avulla haluamme omalta osaltamme stimuloida keskustelua sukupuolen kokemisesta ja esittämisestä julkisessa tilassa, tilankäytöstä ja vallanjaosta julkisessa kaupunkitilassa.

Toisintoja-työjaksolla käytämme kehollisina ja temaattisina työkaluina uudelleenjärjestelyä, kierrätystä, keräämistä ja toistamista.

Avoimien harjoitusten nro 2 ajankohta: torstai 24.6. klo 11–12.

Ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen: hannanjatuijanvaraukset@gmail.com
Paluuviestinä saat sähköpostiisi tarkat koordinaatit lähtöpaikasta. Aloituspaikka sijaitsee Tampereen keskustan alueella. Paluupaikka on sama kuin lähtöpaikka.
Osallistuminen avoimeen harjoitukseen on maksutonta. Huomioimme kokoontumisrajoitukset ja noudatamme turvallisuusohjeita.

24.06.2021
to 24.06 klo 11:00
Kesäresidenssisarja: Heinonen ja Haapaniemi: Maha osana liikettä -työpaja

Liikelaituri

”Kehon keskellä, suojassa kaikelta, elinvoimalta, aina syytetään kaikesta. Maha on ydin, keskusta, kaiken keskus. Siellä on tunteet, ruoansulatus, tuleva ja mennyt elämä. Se säilyttää kaiken ihmisen elämässä, kätkee sisäänsä. Se on rakas, se on ruma, löllyvä, ällötys. Sen pitäisi olla litteä ja tiukka. Sulaa kivikovien vatsalihasten alla. Sen pitäisi olla piilossa, huomaamaton ja näkymätön, kuulematon.”

Tanssin ammattilaiset Emma Heinonen ja Waltteri Haapaniemi työskentelevät kesäkuussa Liikelaiturilla vatsaan liittyvän liiketutkimuksensa parissa. Heidän tutkimuksensa perustuu kokemukseen siitä, että vatsa on yhteiskunnallisessa kuvastossa usein vain yhdenlainen, litteä ja sisään vedetty. Heinonen ja Haapaniemi ovat kiinnostuneet vatsan potentiaalista osana liikettä, kun tämä esteettinen oletus jätetään sivualalle.

Emma Heinonen ja Waltteri Haapaniemi kutsuvat tanssin ammattilaiset ja opiskelijat mukaan ”Maha osana liikettä -työpajaan” torstaina 1.7. klo 17–19.

Ennakkoilmoittautumiset 29.6. mennessä osoitteeseen loviisaemma@gmail.com

Työpajassa tutkitaan vatsaa osana liikettä, rentona ja ulospäin työntyneenä. Herkistymme katsomaan kehojamme avoimina, ilman vaatimusta tietynlaisesta estetiikasta ja kokemuksellisuuteen pohjautuen. Työpaja koostuu improvisaatioon pohjautuvista harjoitteista, liiketutkimuksesta sekä keskustelusta syntyneiden kokemusten ja ajatusten pohjalta.

Työpajassa luodaan turvallinen ilmapiiri ja jokaisella on mahdollisuus osallistua omalla tavallaan.

01.07.2021
to 01.07 klo 17:00
Kesäresidenssisarja: Tuija Touhunen: Adam Lovebird soolo Demo

Liikelaituri

Tuija Touhunen työstää sooloesityskonseptia drag king hahmolla Adam Lovebird kesäresidenssissä Liikelaiturilla.

Työskentelystä järjestetään demo Liikelaiturilla perjantaina 2.7. klo 12. Arvioitu kesto 30 – 40 min.
Kokoontumisrajoituksia noudattaen tilaan otetaan rajattu määrä katsojia ilmoittautumisjärjestyksessä. Ennakkoilmoittautuminen osoitteeseen: touhunent@gmail.com
Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Olen päätynyt työstämään Adamin hahmoa kiinnostuessani yhä enemmän sosiaalisen sukupuolen (gender) rajapinnoista. Tehdessäni dragiä, jollaiseksi olen oman tekemiseni määritellyt, haastan erityisesti omia kysymisen ja sovinnaisuuden rajojani. Mielenkiintoinen kokeilu oli tanssia lippis päässä valon tehdessä varjon valkoiselle seinälle. Liikkuessani katselin tuota varjoa ja sen ääriviivoja. Tunnistin varjon liikkeet joistakin poikabändeille tehdyistä liikkeistä, toisaalta varjo oli kuin kuka tahansa ihminen liikkumassa. Poseerauksissa varjosta näkyi selkeästi stereotypiat, kädet leveästi tilaa haltuun ottaen. Välillä varjo oli jokin epämääräinen möykky tai epämuodostuma. Kokonaisuuden ytimeksi on muotoutunut leikinomaiset kokeilut.

02.07.2021
pe 02.07 klo 12:00
Kesäresidenssisarja: Iisa Saarenpää: Self titled sooloteoksen Demo ja keskustelu

Liikelaituri

Self titled -sooloteos käsittelee ihmisen identiteetin sekä persoonallisuuden rakentumista ja muovautumista elämän aikana. Millä tavoin ihmisen oma käsitys itsestään vaikuttaa toimintatapoihin ja kuinka erilaiset ympäristöt tuovat meistä eri puolia esiin? Voiko persoonallisuutta rajata ja onko identiteetti kuitenkin vain ihmisen itselleen asettama raami? Teos pohtii identiteetin ja persoonallisuuden vaikutusta tanssijaan sekä niiden heijastumista yksilön taiteeseen.

Self titled -soolon Demoesitys ja keskustelutilaisuus lauantaina 3.7. klo 15

Ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen iisa.saarenpaa@gmail.com

03.07.2021
la 03.07 klo 15:00