Tapahtumat


Tapahtumat-sivulla julkaistaan tanssin vapaan kentän tanssiteoksia, joita esitetään Liikelaiturilla mutta myös muualla Pirkanmaalla.

Liikelaituri on nykytanssiin keskittyvä galleriamainen esitystila Tampereen keskustassa, jossa nähdään useimmat Pirkanmaan Tanssin Keskuksen palkkaamien tanssitaiteilijoiden sekä yhdistyksen jäsenten tuotannot vierailuesityksiä unohtamatta.

Lisäksi tilassa järjestetään yhteistyökumppaneiden sekä muiden kulttuuritoimijoiden esityksiä ja tapahtumia.

Saavutettavuus:

Esteetön kulku Liikelaiturille on Pinninkadun puolelta (Pinninkatu 55 A, porttikongissa ovi 58 D) 0-kerroksesta hissillä 1 kerrokseen.

Hissin ovet avautuvat Liikelaiturin pääoven vieressä.
Yliopistonkadulta (Yliopistonkatu 58 D) vastassa ovat muutamat rappusen. Ulko-ovilla on summerit nimellä “Pirkanmaan Tanssin Keskus”.

Lipunmyynti tapahtuu Liikelaiturin oven ulkopuolella aulassa.
Tilassa on esteetön WC.
Erikseen rakennettavassa katsomossa on pyörätuolipaikkoja.

Tiedot lippujen varaamisesta ja myynnistä löytyvät tapahtumista.

Kuva: Rajaniemi Collective: Mistä on isot tytöt tehty? (2020) Kuvaaja: Jussi Säilä

18.9.–30.11.2023 / Eri kunnat Pirkanmaalla

PTK:n yhteisötanssin tunnit

Järjestämme syksyllä yhdeksässä eri Pirkanmaan kunnassa ilmaiseksi yhteisötanssitunteja. Tarjolla on kaksi eri ryhmää: ikäihmiset tai liikehäiriöitä sairastavat ja heidän läheisensä. Tule nauttimaan omasta luovasta liikkeestä ja tanssista yhteisessä porukassa!

22.9.2023 / Haiharan kartano, Haiharankatu 30

Embodiment. The Element of Water.

Haiharan tanssiresidenssissä työskentelevät taiteilijat esittelevät työtään work-in-progress demon merkeissä. Residenssin aikana ryhmä työstää tanssielokuvaa ja avoimessa tilaisuudessa esitellään konsepteja, jotka nähdään tulevassa elokuvassa.

6.–15.10.2023 / Liikelaituri, Yliopistonkatu 58 D

Uneni eivät pelkää pimeää

Teoksessa tanssija, muusikko ja runoilija rakentavat yhdessä monitaiteista kudelmaa. Vapauttavat sanoja tuuleen, ottavat askeleita silmät kiinni, tanssivat rusakoille, taivastelevat iltapilviä. Laskevat hiekanjyviä rannalla, tähtiä taivaalla ja haikeita ajatuksia.