TULOSSA: Liisa Pentti +Co: Cloudbody #1 (2019) ja Cloudbody #2 (2020)

Liikelaituri

Tanssiryhmä Liisa Pentti +Co vierailee Liikelaiturilla marraskuussa 2021 kahdella teoksella: Cloudbody #1 (2019) ja Cloudbody #2 (2020). Molemmat ovat Liisa Pentin sooloteoksia, joissa valo, ääni ja video ovat tärkeässä roolissa. Cloudbody-teossarja jatkaa The Body -teoksesta (2017) syntynyttä työskentelyä kehon merkitysten, merkityksenannon ja kehollisten metamorfoosien parissa. Cloudbody on poeettisen kehon ja katsojien välisessä tilassa tapahtuva vuoropuhelu ja kehollinen praktiikka.

Teokset käsittelevät muistoja, muistamista, identiteetin muutoksia ja unien ekologiaa hyvin eri tavalla. Cloudbody #1 on koreografia tekstille, äänelle ja kuvalle, eräänlainen somaattinen kuunnelma. Cloudbody #2 taas on tanssi aikana, jolloin emme tiedä, miltä maailma vuoden kuluttua näyttää; teos tanssimisesta ja esiintymisestä, kuvittelemisen ja tanssimisen yhteydestä sekä salaisista liikkeistä.

Tarkempi esitysaikataulu julkaistaan lokakuun aikana.

Kuva Saara Autere

Lisätiedot:
www.liisapentti.com
www.facebook.com/LiisaPenttiCo

18.11.2021 - 19.11.2021
to 18.11 klo 18:00
TULOSSA: Kahrola ja Karhulahti: Sivuutetut, liikekuvia ihmiskaupasta

Liikelaituri

Sivuutetut – liikekuvia ihmiskaupasta on teoskokonaisuus, jossa kuvataide ja tanssitaide, liike ja jälki, ihmiskeho ja materiaali, käyvät vuoropuhelua ja sulautuvat yhteen eläväksi näyttelyksi. Näyttelyn teoksissa kuvataiteilija Maijariitta Karhulahti ja tanssitaiteilija Hanna Kahrola ovat temaattisesti tarkastelleet seksikaupan uhrin kehollista tunnekokemusta ja pyrkivät tarjoamaan mahdollisuuden empatian kokemiseen. Kokonaisuus koostuu ihmisliikkeestä ja kehosta, piirroksista, kollaaseista, tekstiiliveistoksista. Näyttelyn valosuunnittelun on toteuttanut Veli Pekka Kuronen ja äänisuunnittelun Markus Tapio.
Kuva Veera Launonen.

Työryhmä
Kuvataiteilija Maijariitta Karhulahti
Tanssitaiteilija Hanna Kahrola
Tuottajat Hanna Kahrola ja Maijariitta Karhulahti
Valosuunnittelija Veli Pekka Kuronen
Videodokumentoija Veera Launonen
Äänisuunnittelija Markus Tapio

la 4.12.2021 klo 19 ja su 5.12.2021 klo 17
Kesto 2 h Elävää näyttelyä voi katsoa kuin taidenäyttelyä, tilassa saa tulla ja mennä vapaasti.

Liput
5 € opiskelija, eläkeläinen, työtön, esittävien taiteiden ja kuvataiteen ammattilaiset
10 € muut

Suositusikäraja 12 v.

Tukijat ja yhteistyökumppanit:
Niilo Helanderin Säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Pirkanmaan taidetoimikunta, Otto A. Malmin Lahjoitusrahasto, Vanhan Kaivoksen residenssi, Liikelaituri / Pirkanmaan Tanssin Keskus, Esitystaiteen seura, Kuopion kaupunki, Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö, Kuopion Toripysäköinti Oy, Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry, Vapauta Uhri ry / Room of Hope

Lisää taiteilijoista:
hannakahrola.com
maijariittakarhulahti.com

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Hanna Kahrola, hanna.kahrola@gmail.com, +358407550387

04.12.2021 - 05.12.2021
la 04.12 klo 19:00
TULOSSA: Wilhemina Ojanen: becoming-with

becoming-with on uusi Pirkanmaalla syksyllä 2021 toteutuva tanssiteos kehon suhteesta luontoon.
Teos on inspiroitunut ekofeministisen ajattelijan, Donna Harawayn termistä joka tarkoittaa jatkuvasti muutoksessa olevaa, yhteenpunoutuvaa ja yhdessä kehittyvää suhdetta ihmisen, eliöiden ja luonnon välillä. Tulevan teoksen kautta kartoitamme kehojemme haurasta suhdetta luontoon, tutkien oman kehon äärirajoja ja äärettömyyttä, haavoittuvuutta ja tulevaisuutta. Tutkimme kehoa osana suurempaa organismia, määrittelemätöntä ja ääretöntä ruumista – missä keho alkaa ja päättyy? Teoksen lähtökohtana ovat tarve vahvistaa luontosuhdetta, ymmärtää inhimillisen ja ei-inhimillisten välisiä yhteyksiä, ja käsitellä kasvavaa ekologista surua. Tämä teos pyrkii selvittämään, kuinka voimme tulla osaksi luonnollista ympäristöämme kehon, materian ja äänen kautta.

Teos tulee ensi-iltaan Tampereella sijaitsevassa maanalaisessa tilassa 17. joulukuuta 2021.

Esityksen kesto on n. 50 min.

Teoksen työryhmä:
Koreografi Wilhelmina Ojanen
Esiintyjät Hanna Kahrola, Janina Salmela, Wilma Seppälä, Kardo Shiwan
Äänisuunnittelija Tapani Rinne
Valosuunnittelija Jaakko Sirainen
Pukusuunnittelija Mirei Kato 

17.12.2021
pe 17.12 klo 16:00