Tapahtumat

Tapahtumat-sivulla julkaistaan tanssin vapaan kentän tanssiteoksia, joita esitetään Liikelaiturilla mutta myös muualla Pirkanmaalla.

Liikelaituri on nykytanssiin keskittyvä galleriamainen esitystila Tampereen keskustassa, jossa nähdään Pirkanmaan Tanssin Keskuksen palkkaamien tanssitaiteilijoiden sekä yhdistyksen jäsenten tuotantoja vierailuesityksiä unohtamatta.

Lisäksi tilassa järjestetään yhteistyökumppaneiden sekä muiden kulttuuritoimijoiden esityksiä ja tapahtumia.

Saavutettavuus:

Esteetön kulku Liikelaiturille on Pinninkadun puolelta (Pinninkatu 55 A, porttikongissa ovi 58 D) 0-kerroksesta hissillä 1 kerrokseen.

Hissin ovet avautuvat Liikelaiturin pääoven vieressä.
Yliopistonkadulta (Yliopistonkatu 58 D) vastassa ovat muutamat rappusen. Ulko-ovilla on summerit nimellä “Pirkanmaan Tanssin Keskus”.

Lipunmyynti tapahtuu Liikelaiturin oven ulkopuolella aulassa.
Tilassa on esteetön WC.
Erikseen rakennettavassa katsomossa on pyörätuolipaikkoja.

Tiedot lippujen varaamisesta ja myynnistä löytyvät tapahtumista.

Kansikuva: Rajaniemi Collective: Mistä on isot tytöt tehty? (2020) Kuvaaja: Jussi Säilä

15.–28.5.2024 / Onkiniemi Ateljee, Onkiniemenkatu 2 B2, 33230 Tampere

TIERRA/CURA (vol. I)

TIERRA/CURA (suom. maa/hoiva) on tanssi-installaatio kehon suhteesta maaperään ja huolenpitoon. Tanssi-installaatiossa erilaiset materiaaliset, äänelliset ja liikkeelliset elementit luovat tilan joka kutsuu asettumaan huolenpidon, kuvittelun ja maiseman äärelle. Tämä näyttely on teosprosessin ensimmäinen yleisölle avautuva osa.

20.–28.5.2024 / Mielenterveyskuntoutujien asumisyksiköt Pirkanmaalla

Älä(!)-jää hyvästi

Älä(!) -jää hyvästi on tanssiteos, joka käsittelee menetystä. Se on sarja liikkeellisiä tekoja, jotka piirtävät kuvaa surusta, mielen hauraudesta, ystävyydestä ja rajanylityksestä.

25.5.2024 / Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere

Vaikuttamisen työpaja

Tanssiteatteri MD:n Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssiviikon aikana järjestetään kaikille alueen tanssin ammattilaisille, kokijoille ja yleisöille suunnattu Vaikuttamisen työpaja. Työpajassa laaditaan yhdessä Tanssin tulevaisuuden unelmakuvia 2046.

30.5.–23.12.2024 / Ikäihmisten asumispalveluyksiköt Tampereella

Arjessa, lähellä:Tanssikummit

Pirkanmaan Tanssin Keskuksen Tanssikummit työskentelevät koko vuoden 2024 ikäihmisten asumispalveluyksiköissä Tampereen kaupungin tilaamana.

9.–10.8.2024 / Liikelaituri

Uneni eivät pelkää pimeää

Teoksessa tanssija, muusikko ja runoilija rakentavat yhdessä monitaiteista kudelmaa. Vapauttavat sanoja tuuleen, ottavat askeleita silmät kiinni, tanssivat rusakoille, taivastelevat iltapilviä. Laskevat hiekanjyviä rannalla, tähtiä taivaalla ja haikeita ajatuksia.