Hae nyt mukaan Nytke-nykytanssifestivaalin residenssiin! Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä työskentelemään pienessä ryhmässä luonnon keskellä. Residenssin paikkana toimii Pikku-Otavan saari Ylöjärvellä, noin 20 min ajomatkan päässä Tampereelta. Saari luo ihanan miljöön keskittyä läsnäoloon ja luovuuden virtaan. Anna itsellesi tai työryhmällesi mahdollisuus työskennellä hieman eri tavalla, kuin normaali arjessa – poissa kaupungin pölyistä. Nytke kutsuu saarelle maksimissaan 9 taiteilijaa, jotka jakautuvat kolmeen ryhmään työstämään teoksia.

Voit hakea mukaan valmiilla työryhmällä tai yksin, jolloin voimme koostaa halukkaista hakijoista taiteilijaryhmän.

Idea on, että neljän päivän aikana (4.-7.7.2022, maanantai-torstai) luomme saarelle taiteilijakommuunin, jonka kesken työstämme jo olemassa olevia projektia, tai täysin uutta materiaalia. Aloitamme aamut yhteisellä harjoituksella, ja jakaudumme sitten pienempiin ryhmiin työstämään omaa teostamme. Residenssin aikana toiset tanssintekijät toimivat toistensa ulkopuolisina silminä, auttaen ja kevyesti haastaen toistensa prosessia. Laura Kuukkanen on tutustunut kevään aikana Maltalla DasArts Feedback-metodiin ja tuo saarelle siitä lainatun tavan antaa rakentavasti palautetta. Nytke-nykytanssifestivaalin aikana, residenssiläiset jakavat prosessiaan 1-1,5 h työpajassa 15.7. Teokset (8-15 min) esitetään yleisölle Hällä-näyttämöllä Nytkeen teatteri-illassa 16.7.

Pikku Otavan saarella on Työväen kesäkodin tiloja, joita residenssi vuokraa tämän neljän päivän aikana. Saarella on juhlatalo, lasipalatsi, jonka saamme käyttöömme. Tämän lisäksi saarelta löytyy iso nurmikenttä, sekä tietysti luontoa: metsää, kalliorantoja, sekä pieniä polkuja. Saarella ei ole juoksevaa vettä, peseydymme perinteisessä saunassa, uimme Näsijärvessä ja syömme yhdessä. Osan ruuista kokkaamme yhdessä, osan saamme Työväen kesäkodin keittiöstä. Majoittuminen tapahtuu kahden hengen huoneissa.

Nytke ry ei ole saanut ulkopuolista rahoitusta Pikku Otavan residenssille tänä vuonna. Siitä huolimatta Nytke tarjoaa valituille tanssijoille/tanssintekijöille työskentelytilan, majoituksen ja ruuan saarella.

Teatteri-illan lipputuloilla maksamme teatterin vuokran ja ylijäävä osuus jaetaan residenssin taiteilijoiden kesken.

Hae nyt mukaan, kirjoittamalla vapaamuotoinen hakemus / motivaatiokirje (max 1 sivu), sekä liittämällä mukaan CV:si.

Hakuaika on avoinna 30.5.2022 asti ja ilmoitamme valituille tanssijoille valinnasta heti kesäkuun alussa.

MITÄ:

Nytke-nykytanssifestivaalin residenssi.

MISSÄ:

Pikku-Otavan saari Ylöjärvellä.

MILLOIN:

  • Residenssi ma-to 4.-7.7.
  • Työpaja pe 15.7.
  • Esitykset la 16.7.

MUUTA:

Hakuaika avoinna 30.5. saakka.

Lisätietoa residenssistä: lauravenla@nytke.com.