Tanssitaiteilija Wilhelmina Ojanen työskentelee syksyllä 2022 Pirkanmaan Tanssin Keskuksen aluekeskuspalkalla. Ojanen sekä taiteellinen työryhmä etsivät nyt Matters of Care -yhteisötanssiprojektiin osallistujia.

Projekti on suunnattu yli 18 v. henkilöille, jotka jollain tavalla työskentelevät hoivan tai huolenpidon teemojen parissa, esimerkiksi vanhus- tai nuoriso-hoidon työntekijänä, sosiaalityöntekijänä, perhehoitajana, kätilöinä, vanhempina, sairaanhoitajina, kouluttajina, opettajina, lastenhoitajina, aktivisteina, ympäristönsuojelijoina, taiteilijana tai jossain muussa ammatissa tai tilanteessa jossa hoivan, huolenpidon ja välittämisen teemat ovat läsnä.

Matters of Care (or every thing we do) on yhteensä kolmen kuukauden mittainen yhteisötanssiprojekti joka syventyy tutkimaan sitä, miten voimme hoitaa ja pitää huolta toisistamme sekä ympäröivästä maailmastamme kehollisesti. Projekti kehittyy viikoittaisissa työpajoissa, jotka sisältävät keskustelua, liikeharjoituksia ja yhteistä olemista teeman äärellä. Kolmen kuukauden prosessi huipentuu esitykseen marraskuun lopulla. Esitys rakennetaan yhdessä.

Työskentely ja harjoitukset tapahtuvat kahdella kielellä, suomeksi ja englanniksi.

Projektin taiteelliseen työryhmään kuuluvat koreografi Wilhelmina Ojanen, koreografinen avustaja ja esiintyjä Kardo Shiwan, koreografinen avustaja ja esiintyjä Wilma Seppälä, muusikko ja esiintyjä Tapani Rinne, pukusuunnittelija Mirei Kato ja valosuunnittelija Jaakko Sirainen.

Miten voimme pitää huolta itsestämme, muista ja ympäröivästä maailmasta? Mitä työkaluja tarvitsemme tähän? Kuinka voimme olla huolenpidon ja välittämisen äärellä?

Projektia tukevat Pirkanmaan Tanssin Keskus ja Taiteen Edistämiskeskus.

Lisätietoa projektista, hakuohjeet ja harjoitusaikataulu: https://www.wilhelminaojanendance.com/works/matters-of-care