Pirkanmaan Tanssin Keskus julistaa haettavaksi Liikelaiturin kesäresidenssin vuodelle 2021. Residenssin hakuaika on 19.10.–13.11.2020.

Liikelaiturin kesäresidenssi myönnetään kesä-heinäkuun ajalle ensisijaisesti pirkanmaalaisille tanssitaiteilijoille tai ryhmille taiteellista työskentelyä varten. Liikelaiturin kesäresidenssi voidaan myöntää myös alueen ulkopuolelta tuleville yksittäisille tanssitaiteilijoille tai työryhmille. Pirkanmaan ulkopuolelta tulevan hakijan tulee huomioida, että residenssi ei kata palkka-, matka- tai majoituskustannuksia.

Kesäresidenssitaiteilija voi työskennellä teoskeskeisesti tai halutessaan tehdä taiteellista työtään myös work in progress -periaatteella. Residenssitaiteilija voi työskennellä Liikelaiturilla yksin tai työryhmän kanssa.

Taiteilijalle tarjotaan työskentely- ja esitystila Liikelaituri 1-4 viikoksi. Pääsääntöisesti työskentely on 6 h/pv, siten että se voi mahdollistaa kahden taiteilijan työskentelyn saman päivän aikana. Tarpeen mukaan ja perustelujen kera Liikelaituri voidaan myöntää taiteilijalle myös pidemmäksi ajaksi.

Liikelaiturin kesäresidenssitoimintaan kuuluu, että valitut taiteilijat esittäytyvät julkisesti alueen ammattilaisille. Ammattilaisille kesäresidenssitaiteilijat antavat mahdollisuuden perehtyä syvällisemmin työskentelymetodeihinsa mm. avointen harjoitusten, työpajan, kurssin, demon tai ammattilaistapaamisen kautta. Lisäksi halutessaan taiteilijat voivat pitää julkisen näytön omasta työstään joko esityksen, presentaation, työpajan tai installaation muodossa.

Liikelaiturin kesäresidenssiä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetetään sähköpostitse 13.11.2020 klo 23.59 mennessä osoitteeseen: haku@pirkanmaantanssinkeskus.fi Kirjoita otsikoksi: Kesäresidenssi. Vapaamuotoisen hakemuksen tulee sisältää:

– hakijan tiedot ja lyhyt esittely sekä työryhmän jäsenten esittelyt
– tiivis työskentelysuunnitelma
– alueen ammattilaisille suunnattu toiminta
– mahdollinen julkinen esiintyminen
– aikataulutoiveet, jos pidemmästä ajasta kyse perustelujen kera

 

Tiedustelut

Va toiminnanjohtaja Tuula Linnusmäki p. 050 552 1138 / toimisto@pirkanmaantanssinkeskus.fi

Päätökset Liikelaiturin kesäresidenssistä tehdään marraskuun 2020 aikana.