Pirkanmaan Tanssin Keskuksen uusi podcast-sarja esittelee PTK:n aluekeskuspalkkatyötä tekevät taiteilijat. PTK Podcast on keskustelusarja, jossa tanssitaiteilijat avaavat taiteellisia projektejaan ja työtään. Toimittajana sarjassa toimii Emma Heinonen.

PTK Podcastin ensimmäisessä jaksossa tanssitaiteilijat Hanna Lappalainen ja Noora Nenonen kertovat Breathing Space -tanssielokuvaprojektista.

Miten identiteettiä voi ilmentää kehollisesti? Millä tavalla turvallisen tai turvattoman tilan voi tuntea kehossa?

Breathing Space -projekti tutkii ja tekee näkyväksi queer-yhteisöön kuuluvien tarinoita ja sen osallistujat tulevat LGBTQ+ -yhteisöstä.

PTK Podcastin toisessa jaksossa vieraana ovat tanssitaiteilija Riikka Puumalainen ja äänisuunnittelija Antti Puumalainen.

Miten vapaan kentän freelancerit sovittavat taidetyön ja perheen arjen yhteen? Minkälaista on työskennellä oman puolison kanssa? Entä minkälaista on hypätä äänisuunnittelijan paikalta lavalle tanssimaan?

A Couple of Humans -teos yhdistelee fyysistä ja visuaalista teatteria ja se pohtii ihmisyyttä kohtaamisen, kommunikaation ja vuorovaikutuksen näkökulmista, sivuten parisuhteen sosiaalista kanssakäymistä – olematta kuitenkaan parin suhdekuvaus.

Podcastin kolmannessa jaksossa keskustelemassa ovat tanssitaiteilijat Matti Haaponiemi ja Anders Lillhonga

Miten teos improvisoidaan? Mikä vanhoissa taisteluelokuvissa viehättää? Entä mitä ovat mystiset salaiset tekniikat?

Either put on these glasses or start eating that trash can -teoksen keskiössä ovat vuorovaikutus ja leikki, jossa yhdistyvät lapsuuden toimintaelokuvien sankarit, pop-kulttuuri, tietokonepelit sekä itämaisten taistelulajien mystiikka, estetiikka ja pseudo-tiede. Kouriintuntuvan fyysisyyden lisäksi teos pursuaa taiteilijoiden itse tekemiä analogisia ja synteettisiä ääni- ja videomaisemia.

Podcastin neljännessä jaksossa vieraina ovat koreografi Wilhelmina Ojanen sekä tanssitaiteilija Wilma Seppälä ja kertovat työskentelystään Matters of Care (or every thing we do) -yhteisötanssiprojektin parissa.

Mihin kaikkeen hoiva ja huolenpito ihmisyydessä ulottuu? Millä tavoin hoiva on poliittista? Onko ihmisenä yhteiskunnassa oleminen kapinaa?

Yhteisötanssiteoksessa kaikki esiintyjät työskentelevät tai ovat muulla tavalla huolenpidon parissa elämässään. Työryhmä on kolmen kuukauden työskentelyjaksollaan sukeltanut syvälle huolenpidon merkitykseen aina henkilökohtaisesta levosta ympäristön huolenpitoon ja yhteiskunnalliseen merkittävyyteen saakka.