Noora Nenonen

Tampereella asuva Noora Nenonen on toiminut vapaana taiteilijana vuodesta 2005. Hän työskentelee ohjaajana, kouluttajana ja esiintyjänä vaihtelevissa ympäristöissä nykytanssista oopperaan ja yhteisötaiteeseen. Kehollisuuden lisäksi hänen työssään tärkeitä ovat äänelliset maisemat ja visuaalisuus. Kiinnostuksen kohteita ovat kehossa näkyviksi tulevat intiimiyden ja ihmisyyden käsitteet, sekä liikkeen ja tekstin suhde. 

Nenoselle taide on keino kysyä, nostaa esille ja muuttaa maailmaa. 

Projektiesittely 

Breathing space

Breathing space on yhteisöllinen projekti, joka tutkii ja tekee näkyväksi queer-yhteisöön kuuluvien identiteettiä ja kehossa olemisen tapoja liikkeen, tanssielokuvatyöskentelyn sekä kirjoittamisen kautta. Yhteensitovana teemana sekä tarinalliselle että liiketyöskentelylle toimii hengitys.  

 
Työskentely tähtää paitsi osallistujalähtöiseen, uutta luovaan elokuvan tekoprosessiin, myös yhteisöllisen tanssielokuvan työskentelymenetelmän kehittämiseen. Haluamme Hanna Lappalaisen kanssa tutkia, millaisia mahdollisuuksia queer-ruumiillisuus tarjoaa ja representoimaan erilaisia kehoja liikeilmaisun kautta. Breathing space toteutetaan Tampereella keväällä 2022.