Riikka Puumalainen

Tanssija-koreografi Riikka Puumalainen on valmistunut tanssijaksi Turun Konservatoriolta vuonna 2001. Tanssitaiteilijana hän on työskennellyt sekä freelancerina että vakituisessa työsuhteessa Tanssiteatteri Minimissä.  Puumalaisen viimeisimpiä tanssijan töitä ovat mm. Antti Lahden Tanssikielto -teos, Satu Tuittilan Vähin äänin -teos sekä Marjo Kuuselan Pelurit.  

Tällä hetkellä Puumalainen työskentelee myös omien teostensa parissa. Juuri nyt työn alla on A Couple of humans, joka saa ensi-iltansa Helsingissä, Aleksanterin teatterissa maaliskuussa -22. Vuorovaikutusta ja kommunikaatiota käsittelevä teos nähdään Helsingin lisäksi ainakin Tampereella ja Oulussa.  

Taiteellisten töiden lisäksi Puumalainen toimii vuoden 2022 loppuun saakka helsinkiläisen Tanssiteatteri Tsuumin taiteellisen ja tuotannollisen johtajan sijaisena. Taiteen tuotannollisten ja taloudellisten rakenteiden edistäminen ja kehittäminen on lähes yhtä lähellä Puumalaisen sydäntä kuin tanssi. 

Lisätietoja Riikasta: riikkapuumalainen.com

Projektiesittely

A Couple of humans 

A Couple of humans on fyysistä ja visuaalista teatteria yhdistelevä esitys, joka pohtii ihmisyyttä kohtaamisen, kommunikaation ja vuorovaikutuksen näkökulmista. Ihmissuhteet määrittävät ruohonjuuritasolta lähtien yhteiskunnan muotoa ja rakennetta. Kuka minä olen? Keitä me olemme yhdessä?  

Havaitseminen ja tunnistaminen ovat epävarmoja. Ihmisten sulkeminen tapahtumien ulkopuolelle on vaikeaa. Ihmiset saattavat olla parhaimpia ystäviämme tai pahimpia vihollisiamme. On tärkeää, että kiinnitetään ensiksi huomio tärkeimpiin asioihin, ja muiden ihmisten tekemiset ovat usein asioista kaikkein tärkeimpiä. Ihmiset ovat oletusarvoisesti syyllisiä kaikkeen. 

Teoksen muuta työryhmää ovat Antti Puumalainen, Mirkka Nyrhinen ja Tiiti Hynninen. Teos on Tanssiteatteri Tsuumin, Jojo Oulun tanssin keskuksen ja työryhmän yhteistuotanto yhteistyössä Pirkanmaan Tanssin Keskuksen kanssa. Teosta ovat tukeneet Taike Pirkanmaa ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto.