Tuulia Soininen

Tuulia Soininen on tamperelainen tanssi- ja videotaiteilija. Hän on valmistunut tanssijakoreografiksi Falmouthin yliopistosta vuonna 2018. Tämän jälkeen hän on työskennellyt nykytanssin vapaalla kentällä Pirkanmaalla ja suorittanut audiovisuaalisen alan opinnot. Korona-ajan vaikutuksesta hän on työskennellyt tanssin parissa erityisesti videon ja elokuvan muodossa ja hän on tanssielokuviin erikoistuneen Muusa Tuotannot Oy:n toimitusjohtaja. Tuulia on koreografioinut muun muassa tanssielokuvat To Be Touched (2022) ja Looking For Loïe (2023).

Tuulia oli Pirkanmaan Kiertoliike-taiteilija vuonna 2021. Hän oli myös osana Pirkanmaan Tanssin Keskuksen Valoja Liikkeessä 2021 sarjaa, jossa tanssitaiteilijat loivat esityksiä Tampereelle julkisiin tiloihin. Hän on myös tehnyt opetustyötä kouluympäristöissä, tanssikouluissa ja vastaanottokeskuksessa. Tuulialle erityisen tärkeää työssään on feministiset arvot, avoimuus ja kohtaaminen.

Tuuliasta voit lukea lisää: https://www.tuuliasoininen.com/

Terveisiä matkalta -projekti

Terveisiä matkalta -tanssiteos ja työpaja vievät kokijan matkalle muistoihin. Kokonaisuus tarjoaa hetken läsnäololle, virkistymiselle ja muistelulle. Tanssitaiteilija Tuulia Soininen on rakentanut teoksen keräämällä ikäihmisten muistoja ja viettämällä aikaa palvelukodeissa.

Ensimmäisessä osassa tanssitaiteilija esittää sooloteoksen. Tanssi, musiikki ja tarinat johdattavat katsojan hetkeksi toiseen ympäristöön: lämmin kesäpäivä, hymy, lampaanvilla sormien välissä.

Toisessa osassa tanssitaitelija ohjaa teoksen teemoista yhteisen tanssihetken. Työpaja tarjoaa virkistävän liikkumishetken ja matalan kynnyksen tanssituokion. Kokonaisuus on suunnattu ikäihmisille ja se soveltuu hyvin eri toimintakykyisille henkilöille. Teos ja työpaja soveltuvat hyvin erilaisiin ympäristöihin, esimerkiksi palvelukoteihin. Kokonaisuus kestää yhteensä noin 40 minuuttia.