Wilma Seppälä

Wilma Seppälä on tamperelaissyntyinen, sittemmin tukholmalaistunut tanssitaiteilija. Hän on valmistunut Stockholm University of the Artsin BA in Dance Performance -koulutusohjelmasta 2021, jota ennen hän opiskeli tanssijan ammattitutkinnon Outokummun tanssin koulutuksessa.

Opintojensa jälkeen hän on työskennellyt tanssijana Wilhelmina Ojasen teoksissa becoming-with sekä Matters of Care (or every thing we do), Sanna Söderholmin ja Uncover Choreographyn teoksessa Quööriem, Amanda Piñan teoksessa Tira Kuna sekä tamperelaisen Täsmäteatterin immersiivisessä esityksessä Narttu Live (työnimi). Vuosina 2018–2022 Wilma työskenteli yhdessä sirkustaiteilija Onni Toivosen sekä äänisuunnittelija Konsta Leinosen kanssa Amalgam-teoksen parissa, jossa yhdistettiin tanssia, jongleerausta ja musiikkia.

Taiteellisessa työssään Wilma lähestyy liikkeen ja somatiikan kautta mm. emootioiden, nautinnon ja dramaattisuuden teemoja. Niin esiintyjän kuin koreografin työssä hän rakastaa sukeltaa yksityiskohtiin ja löytää suuren maailman pienestä. Tällä hetkellä Wilmaa kiinnostaa henkilökohtainen ja kollektiivinen piilotajunta, selittämättömien asioiden äärellä oleminen ja liikkeessä hiljaisuuden sekä korkeataajuisen rinnakkaiselo.

Lisätietoja Wilmasta: https://www.wilmaseppala.com/

Projektiesittely ALDA

ALDA on installaatio, joka liikkuu tanssin ja visuaalisen taiteen rajapinnalla. Installaatiossa koreografi Katrín Gunnarsdóttir ammentaa naisten kollektiivisen fyysisen työn historiasta ja erityisesti sen suhteesta toisteisiin liikkeisiin ja lauluihin. Se luo intiimin tapahtuman naisten lähentymisestä, sulautumisesta ja kokoontumisesta yhteen.

ALDAn liikemateriaali ja kuvasto syntyvät pehmeydestä, herkkyydestä ja jatkuvasti muuttuvasta liikkeestä sekä kehojen sulautumisesta ympäristöönsä. Teos on islantilaisten taiteilijoiden koreografi Katrín Gunnarsdóttirin ja lavastus- ja pukusuunnittelija Eva Signý Bergerin monta vuotta kestäneen yhteistyön huipentuma, jossa taidemuodot yhtyvät toisiinsa herättäen rytmisen kokemuksen aallon. 

Installaation islanninkielinen nimi ALDA eli AALTO ei ainoastaan kuvasta teoksen liikkeen luontoa, mutta viittaa myös aikaan ja historiaan, vanhaan ja ilmaantuvaan uuteen. 

PTK:n aluekeskuspalkalla työskentelevät tamperelaiset tanssijat Wilhelmina Ojanen ja Wilma Seppälä esiintyvät osana installaatiota yhteensä kahden viikon ajan Tampereella järjestettävän näyttelyn yhteydessä.

Lisätietoja ALDAn koreografi Katrín Gunnarsdóttirista: https://www.katringunnarsdottir.com/