KAHDEN TANSSITEOKSEN ILTA: Egosfääri ja Kaikuja

Marraskuussa Finlaysonin Vooninki täyttyy kahden tanssiteoksen voimin. Poikkitaiteellisella otteella tarjolla on lämminhenkinen ja humoristinen levähdyspaikka kaamoksen keskellä.

To 16.11. klo 19 (molempien teosten ensi-ilta)
Pe 17.11. klo 19
La 18.11. klo 15

Finlayson, Vooninki, Väinö Linnan aukio 13, Tampere
Illan kokonaiskesto n. 1 h 30 min


Kaikuja

Touhunen kerää yhteen vuoden 2023 aikana tehtyä taiteellista työskentelyään, jonka kokoaa monitaiteellisen esitys-näyttelyn muotoon. Teema kietoutuu kuljeskelun, sattumanvaraisuuden ja ympäristösuhteen muodostumisen ympärille. Se kuvastaa katoavaa hetkeä ja sen jättämää kehollista kaikua. “Kuljettu tie, kerrostuu aikaan. Aina sama. Aina uusi.” Teoskokonaisuus koostuu kuvaprojisoinnista, sanataiteesta ja kehollisesta liikkeestä, jonka äänimaiseman paikan päällä toteuttaa muusikko Anna Pesonen. Kaikuja on itsenäinen osa RÖNSY-teossarjaa.

Konsepti ja tanssija: Tuuti Touhunen
Musiikki: Anna Pesonen


Egosfääri


Egosfääri on kahdesta soolosta yhteenkietoutuva hauska ja traaginen tanssiteos. Esityksessä ego-teeman käsittely ottaa kahdesta ihmisestä kinesfäärisen vallan. Vai onko sittenkin kyseessä yhden ja saman ihmisen eri puolet? Kuka minussa puhuu ja millaista puhetta tuo puoli tuottaa? Miten käy, kun ihmisyys pullistuu tai tyhjenee? Teoksen genre liikkuu tanssi- ja esitystaiteen sekä tanssiteatterin välimaastoissa. Egosfääri sisältää puhuttua suomenkielistä tekstiä, jonka ymmärtäminen ei oleellisesti vaikuta esityksen seuraamiseen.

Konsepti, esittäminen ja tuotanto: Hanna Kahrola ja Nelli Ojapalo
Esitysteknikko: Elina NopanenLiput: 15 € tai 10 €, joustava hinnoittelu maksukyvyn mukaan
Lippuvaraukset: nelli.ojapalo@gmail.com, viestiin “oma nimi, mihin näytökseen varaus tehdään, lippujen määrä”

Vooninki on esteetön tila.

Tukijat: Taiteen edistämiskeskus | Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö | Pirkanmaan Tanssin Keskus | Tanssiteatteri MD
Kiitos: Varma, Minna Männistö
Yhteistyössä: Finlaysonin alue
Muut lisätiedot: Hanna Kahrola, hanna.kahrola@gmail.com, +358407550387