Laatikon ulkopuolelta

Tervetuloa hiekkalaatikolle! Eikun siis näyttämölle! Tässä esityksessä tanssijat loihtivat arkipäiväisestä jännittävää, kun vauhdikas tanssi valtaa leikkipihan ja laatikot kieppuvat ilmassa. Laatikon ulkopuolelta kutsuu lapsiyleisöä tanssimaan sääntöjen ja rajoitusten mukaan. Otellaan ja totellaan – kunnes ei totellakaan! Miten käy, kun tanssijat taivuttavat kulmikkaita käskyjä? Mitkä säännöt joutavat romukoppaan ja kuka sen päättää? 

Syksyn 2024 uutuusteos Laatikon ulkopuolelta tuo hauskalla tavalla lasten kokemukset omasta tahdosta, rajoitusten noudattamisesta ja rikkomisesta huomion keskipisteeksi. Alle kouluikäisille lapsille suunnattu osallistava teos tarjoaa helposti lähestyttävän kosketuksen tanssitaiteeseen ja herättää ajatuksia reiluudesta. Milloin säännöt auttavat meitä? Milloin niistä on haittaa? Teos kannustaa itsenäiseen harkintaan ja toimimaan tarvittaessa eri tavoin kuin muut. 

Tulevaisuudessa on tarvetta rohkeille ja reiluille visionääreille, jotka pystyvät ajattelemaan laatikon ulkopuolelta! 

Esitykset

18.9. klo 10 Tesoman pk ensiaamu (yksityistilaisuus) 
21.9. klo 10 Näyttämönpuisto Hervanta  
21.9. klo 15 Sorsapuiston leikkipaikka  
25.9. klo 10 Hennerin avoimen päiväkodin piha  
28.9. klo 15 Haiharan taidekeskuksen leikkipuisto  

Työryhmä

Linda Kuha (s. 1986) on koreografi, tanssija ja improvisaation ammattilainen, jonka työskentelyä ohjaavat liikkeen leikillisyys, sosiaalinen vastuu ja inhimilliset kokemusten yhteiskunnallisuus. Koreografisessa työssään hän seuraa iloa; miksi jokin asia on naurattaa meitä? Mitä keho viestii meille, ja mikä vetää meitä puoleensa?   

Kuha on valmistunut koreografiksi (MA) Fontys & Codarts University of Arts:ista, Hollannista. Hän on toiminut tanssin vapaalla kentällä vuodesta 2009 eri työryhmissä (mm. Danscompagnie Lune, Tanssiteatteri Liikeri) Belgiassa, Hollannissa ja vuodesta 2013 lähtien Pirkanmaalla. Parhaillaan hän toimii tanssikollektiivi Ihmeryhmässä.   

Kuhalla on paljon kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta mm. Taidekaaren ohjaajana ja Tampereen Konservatoriolla tanssinopettajana. Laatikon ulkopuolelta on viides tanssiteos lapsiyleisölle, jossa Kuha on mukana esiintyjänä ja tekijänä.   

Essi Koivula (s.1995) on tamperelainen tanssitaiteilija, joka rakastaa tanssin välittömyyttä, palvoo improvisaatiota ja ihailee kaikkia, jotka ovat yhtä aikaa herkkiä ja vahvoja. Hän on työskennellyt tanssijana ja koreografina erilaisissa kokoonpanoissa sekä on opettanut tanssia niin lapsille kuin ammattilaisillekin.  

Hänen praktiikkansa nojaa liikkeen ja ajattelun yhdistämiseen sekä vapaan assosiaation vaalimiseen ja hän on kiinnostunut siitä, miten taide voi todella liikuttaa (sen kaikissa merkityksissä) ja auttaa ymmärtämään maailmaa ja ihmisyyttä paremmin. Tanssijana hän on työskennellyt mm. Katrín Gunnarsdóttirin, Diina Bukarevan, Sanna Myllylahden ja Matti Haaponiemen teoksissa ja on osa tamperelaista tanssikollektiivi Ihmeryhmää.  

Koivula on opiskellut tanssia Outokummun tanssinkoulutuksessa ja valmistunut tanssitaiteen kandidaatiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta.