TIERRA/CURA työpaja

Työpajassa koreografi-esiintyjä Wilhelmina Ojanen jakaa teoksen prosessissa läsnäolevia, keholliseen huolenpitoon liittyviä ohjattuja improvisaatioharjoitteita. Somaattisen liikkeen ja improvisaatio-harjoitusten kautta löydetään itselle ominaisia tapoja liikkua ja ilmaista kehollisia kokemuksia hoivasta ja huolenpidosta. Työpajassa liikutaan, kirjoitetaan, keskustellaan ja ollaan yhdessä huolenpidon teeman äärellä.

Työpaja on kaikille avoin ja maksuton. Osallistumiseen ei tarvitse aiempaa kokemusta.

Osallistuminen kuitenkin edellyttää ilmoittautumista etukäteen osoitteeseen: tierracuraproject@gmail.com

Työpaja toteutetaan turvallisemman tilan periaatteita noudattaen. Tämä tarkoittaa kunnioitusta kaikkia sukupuolia, seksuaalisuuksia, taustoja, kehoja ja kyvykkyyksiä kohtaan.

Noin tunnin harjoituksen päätteeksi pidämme vapaamuotoisen keskusteluhetken teoksen teemasta ja prosessista (n.20 min).

Milloin: 12.1.2024 klo 17-18.30

Missä: Liikelaituri, Yliopistonkatu 58 D

Ilmoittautuminen työpajaan 11.1.2024 mennessä: tierracuraproject@gmail.com


TIERRA/CURA on tanssi-installaatio kehon suhteesta maaperään ja paikkaan. Tanssi-installaatio saa ensi-iltansa yksityisnäyttelyssä Tampereen Onkiniemen Ateljeella 14-28.5.2024.

TIERRA/CURA syntyi tarpeesta pohtia suhdetta maaperään ja sen huolenpitoon. Teoksen kautta syvennymme ekologisen huolenpidon ajatteluun, ja siihen miten voimme pitää huolta itsestämme pitämällä huolta maaperästämme. Millaisia kehollisia muistoja meillä on eri paikoista ja miten ne ilmentyvät liikkeen kautta? Miten pidämme huolta maaperästä ja sitä kautta kehosta? Teos on inspiroitunut Maria Puig de la Bellacasan Matters of Care: Speculative Ethics in More-thanhuman worlds kirjasta, ja sen ehdottamasta tavasta nähdä maaperän kanssa kosketuksissa oleminen tulevaisuuteen suuntautuvana huolenpidon praktiikkana. Teos on jatkoa aikaisemmille koreografi
Wilhelmina Ojasen ja työryhmän huolenpidon teemaa käsitteleville teoksille.

Teoksen taiteellinen työskentely toteutui La Wayaka Current (Collo, San Pedro de Atacama) ja Centro Manna (Santiago de Chile) residensseissä syksyllä 2023 ja jatkuu keväällä 2024 Tampereella, Pirkanmaan Tanssin Keskuksen residenssissä 2.-12.1. sekä 1.3.-31.5.2024 Lielahden kartanolla osana Tampereen Kaupungin Kulttuurin välitilat-hanketta.

Teoksen työryhmään kuuluvat koreografi-esiintyjä Wilhelmina Ojanen, dramaturgi-esiintyjä Kardo Shiwan, muusikko Tapani Rinne, pukusuunnittelija Mirei Kato, valosuunnittelija Jaakko Sirainen, ja kuvataiteilija Lotta Hurnanen.

Residenssit: La Wayaka Current, Centro Manna, Pirkanmaan Tanssin Keskus, Lielahden Kartano (osana Tampereen Kaupungin Kulttuurin välitilat-hanketta)

Projektia ovat tukeneet: Suomen Kulttuurirahasto, Samuel Huberin taidesäätiö, Otto A. Malmin lahjoitusrahasto

Kuva: Kardo Shiwan