Valoja liikkeessä: Alterables

Valoja liikkeessä: Alterables tuo kaksi katukuvasta poikkeavaa hahmoa osaksi jouluista väkijoukkoa. Olennaisena osana hahmojen ulkomuotoa ja toimintaa ovat niiden kehoista loistavat, väriä vaihtavat valot. Kehoja teoksessa on vain kaksi, mutta hahmoja katsojan on mahdollista havaita lukemattomia erilaisia, esityskerrasta sekä yleisön aktiivisuudesta riippuen. Nämä hetkessä hahmottuvat, ulkomuodoltaan mukautuvat ja olemukseltaan uteliaat olennot – alterablet – tulevat esiin ja nimensä mukaisesti muuntautuvat värivalojen vaihtuessa.

Keksitkö sinä miten värejä pääsee vaihtamaan?

Hahmot seikkailevat Tampereen Joulutorilla ja Tallipihalla 8.–10.12.2022 tarjoten henkilökohtaisia kohtaamisia yksittäisille katsojille, sekä luoden kaukaakin katsottavan visuaalisen kokonaisuuden loppuvuoden pimeisiin iltoihin.

ESITYKSET

To-la, 8.–10.12.

Tampereen Joulutori klo 16:00–16:45
(Keskustori 1)

Tallipiha klo 17:30–18:15
(Kuninkaankatu 4)

KONSEPTI JA ESIINTYJÄT

Patrik Riipinen ja Laura Chambers

TUOTANTO

Pirkanmaan Tanssin Keskus


Patrik Riipinen on kahden oppilaitoksen käynyt ammattitanssija, jolla on vahva lavakokemus sekä liikeharjoittelutausta. Hänellä on 19 vuoden tanssitausta ja 9 vuoden opetustausta sekä Suomesta, että muualta Euroopasta. Musikaalisuus, ilmaisu, fyysisyys ja persoonallisuus ovat tärkeässä osassa hänen työskentelyään. Esiintymistaustaa löytyy yli 15 eri koreografin teoksista ympäri maailmaa sekä hänen itse luoduista teoksistaan, joita on esitetty Suomessa, Itävallassa ja Belgiassa. Patrik työskentelee tällä hetkellä Tanssiteatteri MD:n Rail2Dance – Euroopan unionin hankkeessa, Tanssiteatteri Tsuumin Käärmeenpääntallaajat -nykytanssimusikaalissa, Pirkanmaan Tanssin Keskuksen -Valoja liikkeessä projektissa ja PostGraduate -tanssiryhmän ylläpitäjänä. Patrikin henkilökohtainen tavoite taiteellisen sisällön tuottajana on Suomen nykytanssikentän kehittämisessä ja sen verkostoitumisessa muiden maiden nykytanssin kentän kanssa. Hänen taiteellinen lähestymistapansa keskittyy vahvasti liikelähtöiseen tanssitaiteeseen, jossa kehon taito ja sen monimuotoisuus ovat pääosassa. Hänelle on tärkeää keho-mieli-yhteyden ymmärryksen jatkuva kehittäminen osana oman tanssijuuden, liikkumisen ja esiintymisen eteenpäin viemistä. Persoonallisuus, fyysisyys, ymmärrys ja antautuminen johtavat hänen tekemistään keholähtöisessä ajattelu- ja työskentelytavassa taidokkaammaksi tanssitaiteilijaksi.Laura Chambers on Jyväskylän ja Lontoon kautta Tampereelle asettunut tanssija ja tanssinopettaja. Valmistuttuaan tanssijaksi London Studio Centrestä vuonna 2016, Laura oli mukana useissa luovissa työryhmissä sekä tanssijan, koreografin, että organisoijan roolissa Lontoossa sekä Irlannissa. Näiden kokoonpanojen kohdeyleisöihin kuului esimerkiksi afrokaribialainen diaspora, lapset ja nuoret sekä Irlannissa myös vähemmistökielen puhujat. Uransa tanssitaiteilijana Laura aloitti osittain myös vapaaehtoisprojektien parissa luoden paikallisille yhteisöille avoimia tanssielämyksiä niin tanssisalissa, kadulla, kuin kirkossakin, osana monitaiteellista kollektiivia. Julkinen tila sekä kielen ja liikkeen suhde ovat edelleen Lauran kiinnostuksen kohteita ja tällä hetkellä hän työskentelee yhdessä neljän muun eurooppalaisen tanssitaitelijan kanssa Luova Eurooppa rahoituksen saaneessa Rail2Dance-yhteistyöhankkeessa, jossa luodaan työvälineitä esitysten tekemiseen kaupunkitiloihin. Tampereella Laura toimii tanssinopettajana yhdessä kaupungin vanhimmista yhä toiminnassa olevista tanssikouluista, Tanssitehdas Kabanovilla ja suorittaa Tampereen yliopistossa Monikielisen viestinnän ja käännöstieteen maisteriohjelmaa.