Toiminnanjohtajan terveiset

Tammikuun latinankielinen nimi januarius tulee kaksikasvoisesta Janus-jumalasta, jonka uskottiin katsovan samalla kertaa jo päättyneeseen vuoteen sekä alkaneeseen uuteen vuoteen. Samalla tavoin Pirkanmaan Tanssin Keskuksen toiminnassa tammikuussa vielä summataan hengästyttävän tapahtumarikasta mennyttä vuotta 2022 ja toisaalta nautitaan kutkuttavasta tunteesta uuden vuoden alkaessa. Tervetuloa vuosi 2023!

Näitä odotamme

Alkanut vuosi on itselleni erityisen merkityksellinen sen ollessa ensimmäinen kalenterivuosi, kun työskentelen PTK:ssa kokoaikaisesti. Tämä mahdollistaa uudenlaisen paneutumisen niin moneen päivittäiseen asiaan kuin PTK:n toiminnan syvälliseen kehittämiseenkin yhdessä työparini Salla Juntusen kanssa. Työmme ytimen muodostavat arkiset kohtaamiset taiteilijoiden, tanssikokijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tulethan katsomaan

Kevään 2023 kohokohtia ovat helmikuussa Liikelaiturilla TUTKA-konseptissa työskentelevien tanssitaiteilijoiden, Elma Hytösen, Mia Tiihosen ja Tuuti Touhusen prosessidemot 24.2. sekä tanssitaiteilija Linda Kuhan sooloteos Ceci n’est pas moi – autoetnografinen teos aitoudesta. Kuhan teoksen ensi-ilta on niin ikään Liikelaiturilla 24.3.

Eläköön uudet avaukset!

Vuonna 2023 PTK tekee koko taidekentän mittakaavassa uudenlaista yhteistyötä toisen taidetoimijan kanssa. PTK tuo yhdessä Läntisen tanssin aluekeskuksen kanssa sen kehittämän Tanssikummi® -toiminnan osaksi omaa kulttuurihyvinvointipalvelutarjontaa Pirkanmaalle. Toimivaksi todettu ja laadukas kulttuurihyvinvointipalvelu monistetaan ensimmäistä kertaa toisen organisaation tarpeisiin. Tämä resurssiviisas toiminta on luonnollista jatkoa keskusten yhteistyölle.

Katsoessani menneeseen saan myös aavistuksen tulevasta; yllätyksiä tulee varmasti riittämään myös tänä vuonna. Myös menneessä itämään laitetut projektit, ideat tai toimintamuodot nousevat pintaan: osa yllättäen, osa huolellisesti hoivaten. Toimiessani vuonna 2013 PTK:n puheenjohtajana päätti PTK:n hallitus hankkia taiteilijoille työtilan – Liikelaiturin. Vuonna 2023 se täyttää jo 10 vuotta, jota juhlistamme kanssanne syksyllä.

Mitä sinä haluat kasvattaa?

Maija Hoisko, Pirkanmaan Tanssin Keskuksen toiminnanjohtaja