Trash Heroes on osallistava ja avoin kulttuurikonsepti, joka rakentaa viihtyisämpää ja kestävämpää ympäristöä ja tuo tanssia kaupunkilaisille eri puolella Suomea. Tänä kesänä Trash Heroes järjestää kymmenen päivän mittaisen kesäkiertueen eri paikkakunnilla 2.–11.7.2021. Trash Heroes on syntynyt tanssitaiteilijoiden Antti Lahden ja Panu Varstalan aloitteesta. He liikkuvat erikoisvarustetuilla, aurinkosähköä hyödyntävillä polkupyörillä, pysähtyvät siivoamaan ja tekevät jonkin taideteon yhdessä yhden tai useamman paikallisen tanssitaiteilijan kanssa. Tavoitteena on rakentaa siltoja ja tuoda ympäristötietoisuutta esiin taiteen keinoin.

”Me uskomme, että jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa lähiympäristönsä viihtyvyyteen. Haaveilemme paremmasta kaupungista, jossa tanssitaan kaduilla, liikutaan ekologisesti, pidetään huolta luonnosta ja toisistamme”, Antti Lahti ja Panu Varstala toteavat.

Tämän kesän Trash Heroes -paikkakuntia ovat Turku, Naantali, Rauma, Pori, Vaasa, Seinäjoki, Oulu, Jyväskylä, Kangasniemi, Tampere ja Hämeenlinna. Tampereelle Trash Heroes saapuu lauantaina 10.7. ja mukana paikallisina tanssitaiteilijoina ovat Ville Oinonen, Anu Silvennoinen ja Noora Nenonen. He pyöräilevät paikalle ja pysähtyvät siivoamaan, tanssivat ja vaihtavat kuulumisia sekä tarjoavat kaupunkilaisille mahdollisuuden osallistua. Joten tarkkaile kadunkulmia ja puistoja 😀

Projekti on saanut positiivisen vastaanoton Suomessa ja kansainvälisesti ja erityisesti sen tapaa kiinnittää ympäristöasioihin huomiota ilman saarnaamista on kiitelty. Kesäkiertue on osa kolmivuotista valtakunnallista hanketta, jota tukee Suomen Kulttuurirahasto. Lisätietoja hankkeesta: www.trashheroes.net.

Trash Heroes -taiteilijoita ja tapahtumia voi seurata sosiaalisessa mediassa avainsanalla #trashheroes

Lehdistökuvia löytyy www.trashheroes.net/kuvat.

Lisätietoja: Panu Varstala 040 565 9562 / Antti Lahti 050 325 4972