Pirkanmaalaiset tanssitaiteilijat esiintyivät joulunalusviikoilla ympäri Tamperetta, julkisissa tiloissa ja ulkona sijaitsevissa kohteissa. Katsojat saivat nauttia niin tanssiteatterin, performanssiin kallistuvan taiteen kuin nykytanssinkin helmistä.

Valoja liikkeessä -kokonaisuuteen kuuluen Pirkanmaan Tanssin Keskus on julkaissut videoteoksia esityksistä. Videot ovat kuvaaja Mikko Lahikaisen käsialaa. Ne muodostavat kokonaisuuden, jossa joulukuun pimeyden keskelle tuotu valo liikuttaa ja koskettaa.

Esiintyjät: Tuulia Soininen ja Marjut Mponda-Bipella

Improvisaatiopohjainen teos on ottanut vaikutteensa Virvatulet-patsaasta, sen tekstuureista, muodoista ja historiasta.

Esiintyjä: Matti Haaponiemi

Luminen järvimaisema, syntikkamusiikki ja improvisoitu liike yhdistyvät vauhdikkaassa tanssiteoksessa.

Esiintyjät: Katriina Kantola ja Antti Seppänen

Kantola & Seppänen Companyn Muistoja matkalta -tanssiteatteriesityksessä kaksi henkilöä on lähdössä matkalle, kummallakin matkalaukut mukana. Esitys esittelee muistoja yhteisistä jaetuista hetkistä ja matkoista.

Esiintyjät: Niina Rajaniemi ja Klaara Haapanen

Rajaniemi Collectiven Mistä on isot tytöt tehty? -nykytanssiteos luovii liikkeen ja äänenkäytöllisten elementtien välillä kiinnostuen improvisaatiosta, kompositioista, objekteista, tekstistä, tilasta ja tunnelmista. Teos on itseironinen, tilaa ottava ja ruumiillinen äännähdys naiseudesta!

Esiintyjät: Emma Heinonen ja Oona Leinonen

Esitys tapahtuu tyhjän liikehuoneiston näyteikkunassa. Improvisaatiopohjainen esitys inspiroituu näyteikkuna-asetelmasta, irtipäästämisestä ja tilasta.

Esiintyjät: Juuli Välimaa ja Ronja Antikainen

Improvisaatiopohjainen esitys havainnoi yksinäisyyden käsitettä suhteessa yhdessäoloon, muodostaen kahden tanssijan dialogin. Esityksestä muodostuu liikkeellinen kulkue, joka johdattaa katsojan yli Tammerkosken, Palatsin pihan halki Tallipihan kupeeseen.

Esiintyjät: Camilla Björklund ja Emma Heinonen
Runot ja lausunta: Niini Järvinen
(runot kirjasta “Aidosti edes olemassa” – Niini Järvinen)

Runot ja liike keskustelevat tässä kolmen esiintyjän välille rakennetussa hetkessä.