Vuonna 2012 alkanut haave tanssin vapaan kentän omasta tilasta täyttyi Liikelaiturin aloittaessa toimintansa syksyllä 2013 ja esitystoiminnan vuonna 2014. Liikelaituri on ollut pirkanmaalaisen tanssin sydän jo 10 vuoden ajan ja se palkittiin tanssitaiteen valtionpalkinnolla vuonna 2017. 

Liikelaituri on uudistanut sekä alueellisesti että myös valtakunnallisesti tanssi- ja esitystaiteen vapaan kentän toimintaedellytyksiä ja luonut monipuolisia mahdollisuuksia esitys-, kiertue- ja residenssitoiminnalle. Tanssin vapaan ja freelance-kentän työskentelyolosuhteet ovat parantuneet, taiteilijoiden työllistymisvaikutukset kasvaneet sekä tanssin tarjonta alueella on laajentunut ja saanut uuden, erilaisen näyttämön.

Liikelaituri on mahdollistanut myös erilaisia vierailevia teoksia kansallisesti ja kansainvälisesti sekä yhteistyömuodot taiteiden välisesti. Liikelaiturilla järjestetään vuosittain kymmeniä tapahtumia ja se toimii sadan tanssin ammattilaisen yhteisönä, pirkanmaalaisen tanssin sydämenä.


Juhlistamme Liikelaiturin merkkipaalua sosiaalisessa mediassa hashtagillä #liikelaituritanssinsyrän. Seuraa kanaviamme Instagramissa ja Facebookissa @pirkanmaantanssinkeskus ja sukella kanssamme arkistoihin vuosien varrelta!

Voit myös jakaa oman muistosi Liikelaiturilta lisäämällä postaukseen #liikelaituritanssinsyrän tai lähettämällä kuvan/lyhyen videon ja tekstin osoitteeseen emma(at)pirkanmaantanssinkeskus.fi. Jaamme postauksia somekanavilla – tule mukaan juhlaan!