Elma Hytönen

Elma Hytönen on savolaislähtöinen tanssija ja taiteen tekijä. Hän on valmistunut ammattitanssijaksi Tampereen konservatoriosta keväällä 2022. Elma on työskennellyt esiintyjänä niin elokuvissa kuin monipuolisissa näyttämöteoksissa ja kilpailuissa edustaen laajasti eri tanssin tyylilajeja nykytanssista katutanssilajeihin. Hän on työskennellyt mm. Pia Andellin, Lassi Sairelan ja Sannamaria Kuulan ohjauksessa.

Elman taiteellinen työskentely pohjautuu vahvasti pyrkimykseen löytää aina jotain uutta ja saavuttamaan jotain yllätyksellistä. Nestemäisyys, dynamiikkojen vaihtelu, eläimellisyys, minimalistisuus ja aistillisuus ovat laadullisia ominaisuuksiani tanssijana, joista Elma inspiroituu eniten tällä hetkellä.

Taide on Elmalle tapa havainnoida ja konkretisoida ympäröivää maailmaa ja sen ilmiöitä, työkalu selvittää miksi asiat ovat niin kuin ovat. Konventionalismin haastaminen ja kyseenalaistaminen on yksi hänen taiteellisista motivaatioista visuaalisten herkkyyksien löytämisen rinnalla.

Projektiesittely CAPACITY (työnimi)

”Vain minä ja kapasiteettini, yksinkertaisen paljaana. Taituruus, kulutettava atleettisuus, kestävä, jopa teollinen. Protesti vai manifesti?” – Elma Hytönen

CAPACITY (työnimi) on soolotanssiteos kapasiteetistä. Kapasiteetti terminä tarkoittaa usein teollisuuden suurinta mahdollista kykyä tuottaa tietyssä ajassa. Teos tutkii liikkeen ja kehon maksimaalisuutta sekä suorituksen optimaalista rakennetta. Miten kehon saa vaikuttamaan tuottavalta? Mikä on liikkeen todellinen kapasiteetti? Laajuus, voimankäyttö, sidosteisuus sekä atleettisuus ovat teoksen liikkeellisiä inspiraation kohteita.

Kapasiteetin liikkeellinen tutkimus teoksessa voidaan tulkita myös monikerroksellisesti. Teoksen teeman vertauksellisuus pyrkii toimimaan protestina ja eräänlaisena herätyksenä katsojan ajattelumaailmassa. Mitkä ovat tuottavuuden, maksimisuorituksien ja kulutuksen seuraukset?