Hanna Korhonen

Hanna Korhonen on tanssija-koreografi ja laaja-alainen taidetoimija, joka on valmistunut Turun Konservatoriolta ammattitanssijaksi ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen kandidaatiksi ja maisteriksi.

Korhonen on työskennellyt tanssitaiteen ammattilaisena 23 vuotta ja esiintynyt yli 70 ammattilaisteoksessa, mm. Tanssiteatteri Tsuumin omissa ja yhteistyöproduktioissa. Tällä hetkellä Korhosen työn keskiössä on tanssija-koreografina ja esiintyjänä toimiminen taiteen vapaalla kentällä.

Korhonen on soveltanut taiteellista osaamistaan myös erilaisiin ympäristöihin, ja työskennellyt pitkäkestoisesti mm. eri-ikäisten päihde- ja mielenterveyskuntoutujien sekä etsivän nuorisotyön parissa.

Vuosina 2013–2016 Korhonen työskenteli Taiteen edistämiskeskuksessa Pohjanmaalla yleisötyön läänintaiteilijana. Korhosella on kokemusta myös kulttuurikentän erilaisista taustaorganisaatioista sekä asiantuntija- ja kehittämistehtävistä.

Ajalla tammikuu 2021 – kesäkuu 2022 Korhonen toimi Tanssiteatteri Tsuumin taiteellisena ja tuotannollisena johtajana (osan ajasta vanhempainvapaalla). Hän toimi myös Kokkolan Talvitanssit -festivaalin ohjelmistoa suunnittelevassa taiteellisessa työryhmässä vuosien 2019, 2020, 2021 festivaaleilla.

Tällä hetkellä Korhonen toimii freelance-taiteilijana ja toteuttaa erilaisia esittävän taiteen projekteja sekä näyttämölle että muunlaisiin ympäristöihin. Lisäksi hän toimii muun muassa Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen kehittämistyöryhmässä.

Korhonen on kotoisin Pirkkalasta. Hän on asui ja työskenteli pitkään Helsingissä ja Seinäjoella. Muutama vuosi sitten hän palasin takaisin synnyinseuduilleen, ensin Nokialle ja sitten Pirkkalaan.

Lisää Korhosen työskentelystä löytyy täältä: https://hannamarjaanakorhonen.wordpress.com/

Projektiesittely “Liikkeelliset runot”

”Liikkeelliset runot” on tanssitaiteilija Hanna Korhosen ideoima jatkuvaluonteinen konsepti, joka on aloitettu vuonna 2018. Tässä konseptissa luodaan nykytanssia ja äänimaisemia nykyrunoihin ja proosateksteihin. Korhonen jatkaa työskentelyä tämän konseptin parissa mahdollisuuksien mukaan joka vuosi, ja synnyttää uusia liikkeellisiä runoja aina uusien yhteisöjen ja taiteilijoiden kanssa.

Liikkeelliset runot -konseptin edellisiä live-esityksiä on nähty mm. Seinäjoella ja Nokialla sekä videoteoksena, joka on nähtävillä täällä.

Liikkeelliset runot -konseptin uusin teos “Uneni eivät pelkää pimeää” saa ensi-iltansa Liikelaiturilla 6.10.2023. Lue lisää teoksesta täältä.