Tuuti Touhunen

Tuuti Touhunen on esittävän taiteen tekijä, kirjoittaja ja taideterapian ohjaaja. Hän on valmistunut Tanssitaiteen maisteriksi Helsingin Taideyliopistosta vuonna 2016. Touhunen työskentelee Pirkanmaalla eri kollektiiveissa sekä itsenäisenä taiteilijana. Taiteiden välisyys ja omalakisten maailmojen luominen ovat tunnusomaista Touhusen työskentelyssä, joka tapahtuu usein paikkasidonnaisesti. Kiinnostuksen kohteina teosten aiheille ovat luonto- ja sukupuolen kokemukset.

Taiteen tekijänä Touhunen on löytöretkeilijä, joka pyrkii ymmärtämään ympärillään olevaa.

Tuutista voit lukea lisää: https://tuutitouhunen.webnode.fi

Projektiesittely RÖNSY:

Work in progress työjaksolla Touhunen tutkii esityksen tekemisen mahdollisuuksia rönsyävänä, moneen suuntaan kurottuvana ja ulottuvana kestävänä taiteen tekemisenä. Työote on tutkiva ja kokeellinen, jossa taiteilija itsekin pyrkii yllättymään kysyessään: Mikä on esitys? ja Milloin esitys tapahtuu?

Työskentelyn yhtenä elementtinä hyödynnetään tekijän keväällä 2021 ilmestynyttä runokokoelmaa Virtaava Suolakala, jonka tekstit käsittelevät luontoyhteyttä ja matkaamista. Monitaiteellisen praktiikan myötä näkyville raottuu RÖNSY tai rönsyjä. Rönsy voi kestää välähdyksenomaisesta hetkestä useampaan päivään tapahtuvana jatkumona. Sen voi löytää kenties kadun kulmasta, yksityisestä tilasta tai puhelimen toisesta päästä.