PTK:n yhteisötanssin tunnit

Tanssivat yhteisöt  

Pirkanmaan Tanssin Keskus järjestää syksyllä yhdeksässä eri Pirkanmaan kunnassa ilmaiseksi yhteisötanssitunteja. Tule nauttimaan omasta luovasta liikkeestä ja tanssista hyvässä hengessä yhteisessä porukassa. Yhteisötanssi on taidetanssia, jonka lähtökohtana on, että jokainen osaa tanssia. Suurin osa tunneista ohjataan etäyhteyden kautta, mutta järjestäjät huolehtivat tämän toteutuksesta. Ohjaajina toimivat tanssitaiteilijat Marjo Hämäläinen ja Tuulia Soininen. 

Tarjolla on kaksi eri ryhmää: ikäihmiset tai liikehäiriöitä sairastavat ja heidän läheisensä. Ryhmät kokoontuvat Akaassa, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Lempäälässä, Orivedellä, Pälkäneellä, Urjalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä. Tätä hanketta on ollut mahdollistamassa kulttuurin alueellinen kehittämishanke Operaatio Pirkanmaa. Vinkkaa tutulle tai tervetuloa mukaan itse tanssimaan! 

Lisätietoa ryhmistä ja ilmoittautuminen:
https://www.pirkanmaantanssinkeskus.fi/meista/tanssivat-yhteisot/  

Tiedustelut: koordinaattori@pirkanmaantanssinkeskus.fi  

RYHMÄT

  • Yhteisötanssia ikäihmisille 

Tervetuloa mukaan tanssimaan! Yhteisötanssi on taidetanssia, jossa saat mahdollisuuden olla osana ryhmää. Saat iloa tanssimisesta ja omasta liikkeestä. Se antaa mahdollisuuden huolehtia omasta hyvinvoinnistasi. Yhteisötanssin lähtökohta on se, että jokainen osaa tanssia: jos osaat hengittää, osaat yhteisötanssia. Tanssimme omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen.  

Osallistuminen on sinulle ilmaista! Tanssimisen lisäksi kerroilla on aikaa vapaaseen seurusteluun ja yhdessä jakamiseen.  

Torstaisin (21.9.–30.11.) kello 11.30–13.00 ja yksi erikseen sovittu aloituskerta. Syyslomaviikolla 42 ei ole tuntia.  

Missä: Akaa, Hämeenkyrö, Lempäälä, Orivesi, Pälkäne, Urjala, Virrat, Ylöjärvi

Ryhmää ohjaa yhteisötanssitaiteilija Marjo Hämäläinen. Toiminnan mahdollistavat Pirkanmaan Tanssin Keskus ja Operaatio Pirkanmaa. Suurin osa tunneista ohjataan etäyhteyden kautta, mutta järjestäjät huolehtivat tämän toteutuksesta. 

Ilmoittautuminen: https://www.pirkanmaantanssinkeskus.fi/meista/tanssivat-yhteisot/ilmoittautuminen-ryhmiin/


  • Yhteisötanssi liikehäiriösairaille ja heidän läheisilleen 

Tervetuloa mukaan tanssimaan! Tule nauttimaan omasta luovasta liikkeestä ja tanssista hyvässä hengessä yhteisessä porukassa. Yhteisötanssi on taidetanssia, jonka lähtökohtana on, että jokainen osaa tanssia. Koko tunti on mahdollista tanssia tuolilla tai pyörätuolilla ja kaikki on sovellettavissa jokaisen keholle sopivaksi. Ryhmä soveltuu hyvin esimerkiksi Parkinsonin tautia sairastaville sekä kaikille, jotka liikkuvat jonkun apuvälineen avulla. Avustajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Jos osaat hengittää, osaat tanssia! 

Osallistuminen on sinulle ilmaista! Tanssimisen lisäksi kerroilla on aikaa vapaaseen seurusteluun ja yhdessä jakamiseen. 

Maanantaisin (18.9.–27.11.) kello 13.30–15.00. Syyslomaviikolla 42 ei ole tuntia.  

Missä:  Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Lempäälä, Orivesi, Pälkäne, Urjala, Ylöjärvi

Ryhmää ohjaa tanssitaiteilija Tuulia Soininen ja mukana on muusikko Anna Pesonen. Toiminnan mahdollistavat Pirkanmaan Tanssin Keskus ja Operaatio Pirkanmaa.  Suurin osa tunneista ohjataan etäyhteyden kautta, mutta järjestäjät huolehtivat tämän toteutuksesta. 

Ilmoittautuminen: https://www.pirkanmaantanssinkeskus.fi/meista/tanssivat-yhteisot/ilmoittautuminen-ryhmiin/

Kuva: Olli Nordling